Hot News
Date noi despre pierderile armatei ucrainene în Regiunea Kursk
16/08
Politician bulgar: Kievul este gata să organizeze o provocare nucleară cu ajutorul Londrei
17/08

Politologul Dmitry Simes, percheziționat în Statele Unite

Dmitry Simes/ Foto: RBC

Proprietatea politologului american Dmitry Simes, prezentator al postului rus de televiziune ”Pervîi kanal”, a fost percheziționată. Potrivit publicației RBC, agenți ai FBI au confiscat documente găsite la proprietatea Patria, statul Virginia.

Nu au fost făcute publice detalii legate de acțiunile de anchetă. În ceea ce-l privește pe Simes, el a declarat pentru Rappahannock News că nu se află în țară și că nu a fost înștiințat în legătură cu perchezițiile.

Din documentele instanței reiese că, în iulie 2021, un teren de 132,6 acri (536.600 de metri pătrați) a fost achiziționat de Dimitry Simes și de soția acestuia pentru suma de 1,63 milioane de dolari.

Dmitry Simes este editorul revistei The National Interest și fost președinte al Centrului american pentru interese naționale. El a colaborat și cu administrația fostului președinte Donald Trump. Din 2018, prezintă programul „Big Game” de la postul TV ”Pervîi kanal”. În 2023, a fost moderatorul sesiunii plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF), cu participarea președintelui Putin.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A început ,,vânătoarea” de persoane importante care sunt de etnie rusă? Chiar dacă politologul Dmitry Simes este cetățean american de vreo 50 de ani (a emigrat în SUA în 1973), pentru americani este un rus, deci e un pericol. Fox News a anunțat că și casa din New York a lui Scott Ritter a fost percheziționată de FBI la începutul acestei luni. Motivele pentru ambele percheziții? Rusia. Povestea lui Ritter, confiscarea pașaportului și neputința lui de a călători în Rusia se știe deja. Simes a deranjat, în primul rând, că este rus. Apoi, el a fost consilierul fostului președinte american Richard Nixon și a călătorit cu acesta de multe ori în URSS. A fost numit de Nixon președinte al Centrului pentru Interes Național, funcție din care s-a retras în 2022. În 2015 s-a întâlnit cu președintele Putin la Moscova. În 2016 a consiliat campania prezidențială a lui Donald Trump și i-a organizat un important discurs la Hotelul Mayflower. În 2023 a fost prezent la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, unde a moderat o sesiune de întrebări și răspunsuri cu președintele Putin. Nu este destul pentru FBI ca să-l hărțuiască? Deși nu a comentat motivul percheziției, FBI va ,,planta” niște probe pentru a-l acuza de tot felul de fărădelegi. Pentru că e rus, în primul rând vor spune că e spion. Se vor inventa și altele. Cred că și Ritter va păți la fel. Ce s-ar face lumea asta fără FBI și mass-media coruptă? Ar fi o plictiseală teribilă, că ar muri toate muștele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938641