Hot News
Guțul: Găgăuzia poate organiza un referendum dacă Moldova va dori să intre în România
17/08
Mândria constructorilor britanici de tancuri, făcută scrum în Regiunea Kursk
18/08

Din cronica militară a zilei

Foto: screenshot video/ Smotrim.ri

Un grup de militari din Forțele Armate Ucrainene s-a predat în Regiunea Kursk

Peste 20 de militari ai Forțelor Armate ucrainene (FAU) s-au predat în mod organizat în Rregiunea Kursk, transmite Smotrim.ru.

Foto: screenshot video/ Smotrim.ru

Mai mult de două duzini de militari din Brigada 22 mecanizată separată a Forțelor Armate Ucrainene (FAU) s-au predat în mod organizat forțelor ruse în Regiunea Kursk, informează RIA Novosti cu referire la o sursă.

Agenția are la dispoziție înregistrarea video a convoierii prizonierilor (v.imagini).

„24 de militari din Brigada 22 mecanizată separată a FAU s-au predat în mod organizat armatei ruse în apropierea satului Komarovka”, – a declarat reprezentantul structurilor de forță ale Federației Ruse.

După cum se precizează, ucrainenii au contactat partea rusă, folosind un canal Telegram creat special în acest scop.

Cazurile de predare a militarilor ucraineni în Regiunea Kursk au devenit mai frecvente în ultimele zile, a declarat expertul militar Andrei Koșkin pentru ziarul Vzgliad. Slaba motivație a luptătorilor ucraineni se datorează lipsei rezervelor, precum și problemelor cu starea lor morală și psihologică ca urmare a încercuirii și a altor factori.

„Când soldații sunt înconjurați și se umblă prin păduri, încep problemele morale și psihologice. Acolo unde există o acumulare de trupe ucrainene, noi lovim imediat. Acest lucru reduce foarte mult motivația pentru îndeplinirea sarcinilor. Dacă comandantul nu este ferm, atunci vine vorba de predare”, spune Andrei Koșkin, șeful Departamentului de analiză politică și procese sociale și psihologice de la Universitatea Economică Rusă ”Plehanov”, colonel în retragere.

„Toți militarii Forțelor Armate ale Ucrainei au ajuns pe teritoriul nostru cu unul sau două seturi de muniție. Canalele de aprovizionare cu resursele necesare au fost blocate de noi cu ajutorul mașinilor de minare la distanță „Zemledelie”. Fără aprovizionare, militarii FAU nu își pot îndeplini misiunile de luptă în Regiunea Kursk. În plus, în afară de lipsa munițiilor, există o lipsă de combustibil și lubrifianți”, a adăugat expertul.

FAU au pierdut în cursul zilei până la 300 de oameni și 31 de piese de echipament în direcția Kursk

Regimul de la Kiev a pierdut până la 300 de oameni și 31 de vehicule de luptă pe direcția Kursk într-o singură zi, a declarat Ministerul rus al Apărării.

În special, militarii ruși au distrus 3 tancuri, 25 de vehicule blindate de luptă, un lansator al sistemului de rachete antiaeriene IRIS-T.

Tancul britanic Challenger 2 distrus în luptele din Regiunea Kursk/ Foto: kursknews.ru

În total, de la atacul asupra Regiunii Kursk, regimul de la Kiev a pierdut până la 3 160 de soldați și ofițeri, 44 de tancuri, 43 de TAB-uri, 24 de vehicule de luptă ale infanteriei, 224 de vehicule blindate de luptă, 111 vehicule și 24 de piese de artilerie.

Între timp, gruparea trupelor ruse „Nord” a raportat că căută și distruge unități mici ale FAU în Regiunea Kursk. În special, inamicul a încercat să pătrundă adânc în adâncul teritoriului rus în apropierea așezărilor Alekseevka și Kauciuk, dar a fost lichidat.

Zaharova: jurnaliștii de la postul TV italian Rai au prezentat pe dos toate faptele despre Kursk

Jurnaliștii companiei de radio și televiziune italiană de stat Rai au denaturat informațiile despre situația din Regiunea Kursk atacată de FAU, a anunțat reprezentantul oficial al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, scrie Smotrim.ru.

Angajații presei străine au intrat ilegal pe teritoriul regiunii ruse. În reportajele pe care le-au filmat acolo, factologia a fost complet rescrisă și prezentată pe dos. Negrul este numit alb și albul este numit negru, a declarat Zaharova pentru postul TV ”Rossiia 24.”

În legătură cu comportamentul neprofesionist al jurnaliștilor companiei Rai, ambasadorul Italiei la Moscova, Cecilio Piccioni, a fost convocat la Ministerul rus de Externe.

Ministerul rus al Apărării a informat despre o lovitură cu douăsprezece rachete ATACMS asupra Podului Crimeii

În noaptea de 15-16 august, Podul Crimeii a fost atacat de douăsprezece rachete ATACMS, a anunțat Ministerul rus al Apărării în rezumatul său al operațiunii militare speciale.

Potrivit ministerului, „atacul de grup” a fost respins de forțele de apărare aeriană.

„Toate rachetele au fost distruse”, se spune în comunicatul de presă.

În plus, 3 ambarcațiuni fără echipaj ale marinei ucrainene au fost distruse în apropiere de Crimeea de către forțele Flotei Mării Negre și cele ale Forțelor Aerospațiale ruse, în timp ce o alta a fost avariată.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Militarii ucraineni care s-au predat trebuie ținuți pentru un schimb cu prizonierii ruși din Ucraina. Păcat că n-au fost prinși jurnaliștii italieni, că erau un schimb valoros.

  2. Ioan spune:

    MERCENARII ROMÂNI DIN UCRAINA

    Face valuri prin mass-media românești o gașcă de conaționali de-ai noștri, setoși de faimă, membri ai unui grup de ”mercenari români”, cum zic ei, care luptă alături de armata lui Zelenski și a lui Budanov contra Federației Ruse.
    Șeful grupului, având (de ce oare?) capul înfășurat într-o broboadă, precum teroriștii ISIS din Irak, dă interviuri și apare pe sticla unor anume posturi de televiziune din România. El mulțumește ”pentru ajutorul, sprijinul și încurajarea pe care poporul român le acordă mercenarilor români care luptă împotriva Rusiei”.
    Din declarațiile căpeteniei mercenarilor reiese că grupul este alcătuit din ”luptători români” căliți în focul bătăliilor, hotărâți nu numai să înfrângă Armata Rusă ci chiar să cucerească întreaga Federație Rusă și să dea Rusiei o lecție de război usturătoare. ”Noi vrem, zice cu modestie șeful mercenarilor români, să cucerim cât mai mult teritoriu din Rusia, pentru că Rusia a pornit o invazie ilegală în Ucraina și noi, românii, vrem cu orice preț s-o facem să suporte consecințele”.
    M-am uitat la televizor și am zis: ”În sfârșit, avem și noi, românii…mercenarii noștri! Am intrat în rândul lumii bune!”.
    Meseria de mercenar este o meserie bărbătească și dură, nu tocmai onorabilă, dar nu orice impostor sau neica nimeni se face mercenar. Te poți preface că ești revoluționar, asta da, dar nu te poți preface că ești mercenar, trebuie să fii om curajos nu glumă ca să te apuci de așa ceva.
    Probabil, mi-am zis eu, flăcăii noștri luptă de partea ucrainienilor pe bani grei, în linia întâi pe front, la Ceasiv Yar, la Torețk ori la Pokrovsk, unde frontul ucrainian trosnește din toate încheieturile și e gata să se surpe.
    În sfârșit, m-am gândit eu, putem și noi acum, vorba cântecului, ”să dăm dovezi la lume că-n aste mâini mai curge un sânge de roman”.
    Vedeam în mintea mea, înfiorat, ciocnirile gigantice, eroice dintre mercenarii români și militarii ruși. Vedeam pierderile suferite de ambele tabere și cu un ochi râdeam și cu altul plângeam (nu spun cu care plângeam, că se subînțelege).
    Așa mă gândeam, dar urmărind mai atent la televizor spusele mercenarului-șef (ăla cu capul înfășurat în broboadă), m-am întristat brusc atunci când am înțeles că ”mercenarii români” de pe frontul ucrainian nu luptă pe bani ci luptă de plăcere contra rușilor, ca voluntari. Adică sunt un fel de bașbuzuci românești care însoțesc armata ucrainiană.
    În fine, urmărind discursul șefului, mi-am dat seama că ei nu luptă pe front ci pe undeva departe de linia frontului, prin Harkov ori Sumî.
    Apoi, din spusele aceluiași mercenar-șef, mi-am dat seama că de fapt ”mercenarii” români nu luptă deloc ci ”ajută” la săparea tranșeelor, la căratul muniției pentru front, dau alarma atunci când văd drone rusești, învârt în pilaf ca să nu se prindă de cratiță (asta am pus-o de la mine)…
    Ca atare, ”mercenarii” români nu au înregistrat pierderi. ”Slavă Domnului, zice liderul lor, nu am avut răniți și nu a murit nici un român în luptă”.
    Am înțeles atunci, în sfârșit, care e treaba cu ”mercenarii” noștri români din Ucraina.

    Buun…! Uite ce zic eu acum:
    — Grup de mercenari români, ascultă comanda la mine! Grup, dreeepți! Poporul român nu a intrat și nu va intra niciodată în cârdășie cu mercenarii, cu pirații și aventurierii și nici nu va simpatiza cu ei. Lăsați meseria de mercenar s-o facă alții mai potriviți pentru așa ceva, iar voi luați-l și pe ăla cu bretele la pantaloni căuia-i dați interviuri, puneți-i o sapă în mână și marș cu toții în țară, aici, că ați lăsat oile nemulse și porumbul nesăpat și rămânem fără mămăligă la iarnă. Rupeți rândurile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938641