Hot News
Republica Moldova: Într-o direcție greșită
16/08
Oficial ONU, despre filmulețul cu soldați ucraineni care poartă simboluri naziste
16/08

Patrușev: NATO își sporește potențialul militar în apropierea granițelor maritime ale Federației Ruse

Foto: Mass Communication/ U.S. Navy

Țările Alianței Nord-Atlantice, în frunte cu Statele Unite, își sporesc prezența navală în apele oceanelor și mărilor spre care Rusia are ieșire, a declarat Nikolai Patrușev, președintele Colegiului Maritim al Rusiei și asistentul președintelui rus, relatează Interfax.

„Promovarea de către Washington a strategiei Indo-Pacifice are un accentuat caracter anti-rus și anti-chinez. NATO continuă să-și sporească prezența navală în zone semnificative din punct de vedere geopolitic ale Oceanului Mondial, inclusiv în apele oceanelor și mărilor adiacente teritoriului Federației Ruse”, a spus Patrușev într-un interviu publicat de ziarul Izvestia.

El a menționat în special faptul că „Occidentul încearcă să priveze Rusia de acces la Marea Baltică, transformând-o într-o „mare internă” a Alianței, folosind în acest scop țările proaspăt intrate în NATO – Suedia și Finlanda”.

„Occidentii implementează în mod activ o strategie de încătușare a Rusiei și în Marea Neagră, unde NATO se pregătește să-și intensifice prezența, încălcând Convenția de la Montreux. Pentru a-și spori influența în Oceanul Mondial, Statele Unite și aliații lor ignoră sau încearcă să impună revizuirii și alte acorduri internaționale”, a declarat Patrușev.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Toate aceste acțiuni, inclusiv atacul din regiunea Kursk, au ca scop diminuarea încrederii în capacitatea președintelui Putin de a garanta siguranța granițelor și a poporului rus. Numai că nemernicii americani și occidentali nu înțeleg un lucru: cu cât războiul ia amploare, cu cât provoacă mai mult Rusia și încalcă puținele linii roșii care au mai rămas, cu atât poporul rus se va uni mai strâns în jurul președintelui Putin. Până la urmă rușii îi vor cere să răspundă foarte dur și va trebui să o facă! Răbdarea are limite, dar aici e vorba de siguranță și nu este loc de ezitări. Rusia trebuie să-și sporească și ea prezența în mările și oceanele unde are ieșire (în special la Marea Baltică) și să-i întâmpine pe invadatori în stil rusesc. La Marea Neagră îi va întâmpina și Erdogan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939164