Categories: MilitarRusia si lumea

Un grup de prizonieri ai armatei Ucrainei vrea să lupte împotriva regimului de la Kiev

Mai mulți prizonieri de război ucraineni au declarat pentru RIA Novosti că doresc să lupte împotriva regimului de la Kiev și au cerut o întrevedere cu un reprezentant al batalionului ”Bogdan Hmelnițki”, format din foști prizonieri de război ai Forțelor Armate ucrainene.

Anul trecut, luptătorii batalionului ”Bogdan Hmelnițki”, prima unitate alcătuită din foști prizonieri de război ucraineni, au depus jurământ de credință față de Rusia. Batalionul a intrat în serviciu în componența formațiunii tactice de luptă operațională ruse „Kaskad” la sfârșitul lunii octombrie. Formarea batalionului a fost anunțată în februarie anul curent, a precizat corespondentul agenției RIA Novosti.

„Noi, un grup de prizonieri de război, vă rugăm să ne acordați atenție, ne exprimăm dorința de a efectua serviciul militar în cadrul trupelor Federației Ruse și solicităm o întâlnire cu recruții batalionului de voluntari ”Bogdan Hmelnițki”, pentru a le pune întrebările care ne interesează pe noi și pentru a ne primi în serviciu”, au spus prizonierii de război.

Potrivit ucrainenilor, toți au refuzat schimbul de persoane și văd că viața lor viitoare va fi în Rusia.

Dorința de a servi a fost exprimată de aproximativ 20 de persoane, dar, conform informațiilor lor, sunt mai mulți doritori, cel puțin 60.

Owner

View Comments

  • Greu de crezut!Mai ales ca mass-media mondiala prezinta pe larg dezastrul de la Kursk:prizonieri rusi,tehnica de lupta distrusa etc.Atunci de ce ar alege cineva sa treaca de partea invinsilor?

  • Dacă acești prizonieri ucraineni sunt de bună credință, atunci mă bucur că au ales să lupte de partea Rusiei. Însă instinctul de conservare ar trebui să fie mult mai pronunțat în asemenea cazuri. Indiferent că sunt prizonieri care au avut ghinionul să fie capturați sau sunt dezertori, atenția asupra lor trebuie să fie mărită. Sun Tzu are în cartea sa ,,Arta războiului" un capitol foarte interesant despre folosirea agenților secreți în timpul unui conflict. Deoarece, zice Tzu, ,,Operațiunile secrete sunt esențiale în război; pe ele se bazează armata pentru a efectua fiecare dintre mișcări. O armată fără agenți secreți este precum un om fără ochi și urechi." El atrage atenția asupra importanței unei ,,informări prealabile" care trebuie obținută de la oamenii care cunosc situația inamicului și numește cinci feluri de agenți secreți care pot fi folosiți: agenți indigeni, interiori, dubli, lichidabili și volanți. Am să mă opresc asupra celor din urmă, despre care Sun Tzu spune că sunt cei care aduc informații și pe care îi caracterizează astfel: ,,Sunt oameni care pot să vină și să plece și să transmită rapoarte. Ca spioni volanți trebuie să recrutăm oameni inteligenți, dar care par proști, și oameni întreprinzători, în ciuda aerului lor inofensiv, oameni sprinteni, viguroși, îndrăzneți și bravi, deprinși cu acțiuni dificile și capabili să îndure foamea, frigul, mizeria și umilința." Să presupunem că prizonierii capturați sunt acceptați în batalionul ,,Bogdan Hmelnițki." Există riscul ca printre aceștia să fie și spioni trimiși tocmai pentru a culege informații despre situația militară a rușilor, despre planurile lor și pozițiile de pe front. Trimiși în luptă, aceștia se vor întoarce cu informații utile la cei care i-au trimis în misiune. Și atunci prejudiciul pe care l-ar aduce armatei ruse ar fi mult mai mare decât câștigul numeric al unor soldați, chiar de ar fi un batalion întreg! Orice prăbușire vine din interior și de aceea sunt atât de suspicioasă în privința lor și asupra tuturor ucrainenilor care sunt acum de partea Rusiei. Nu toți au gânduri rele, dar e suficient să fie câțiva. Poate e mai bine să fie ținuți în arest și folosiți la un viitor schimb de prizonieri. Mare atenție la toți străinii care pendulează acum prin Rusia. Nu toți sunt ceea ce par a fi! Am să închei tot cu reflecție despre război a gânditorului chinez Sun Tzu: ,,Războiul este o problemă de o importanță vitală pentru stat, o problemă de viață și de moarte, calea care duce sau spre supraviețuire, sau spre dispariție."

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.