Hot News
Kievul a ales înfrângerea militară în locul negocierilor
15/08
Regiunea Kursk: Occidentul era la curent cu provocarea ucraineană
15/08

Echipa Rusiei a câștigat aurul la prima Olimpiada Internațională de IA

Foto: aif.ru

Elevii ruși au devenit câștigătorii primei Olimpiade Internaționale de Inteligență Artificială, desfășurată în Bulgaria, în perioada 9-14 august 2024, a anunțat Guvernul rus pe canalul său oficial de pe rețeaua Telegram, relatează Argumentî i faktî.

„Echipa rusă a demonstrat cel mai bun rezultat în runda științifică a competiției și a câștigat medaliile de aur și, de asemenea, a obținut argint în etapa practică și a devenit prima după suma punctelor acumulatate la ambele etape ale competiției”, se precizează în comunicatul biroului de presă al Guvernului.

În finală, elevii ruși s-au întâlnit cu colegi din 39 de țări, inclusiv din China, Japonia, SUA și din alte țări. Conform rezultatelor competiției, Nikita Kurlaev, Andrei Grițaev, Andrei Gromîko, Anastasia Gainullina au primit medalii de aur.

Se știe că în prima rundă a Olimpiadei Internaționale de IA, elevii au trebuit să rezolve trei probleme ce imită studii reale de cercetare științifică în domeniul inteligenței artificiale. În runda a doua, elevii de liceu au elaborat și efectuat experimente privind comportamentul software-ului IA: ChatGPT, Dalle-2 etc.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări elevilor! Vedeți de ce nu i-au acceptat pe sportivii ruși la Jocurile Olimpice de la Paris? Le-a fost teamă să nu câștige rușii majoritatea medaliilor. Și sigur le-ar fi câștigat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939148