Hot News
Este cazul să fie adoptată politica de neutilizare, primii, a armei nucleare
14/08
Expert: „Aceasta este o falsificare directă a anchetei”
14/08

Insarcinatul provizoriu de afaceri al Moldovei, convocat la MAE rus

Clădirea principală a Ministerului de Externe al Rusiei/ Foto: rt.ru

Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe însărcinatul provizoriu cu afaceri al Moldovei în Rusia, Alexandru Chetraru, informează Rambler.ru.

Potrivit comunicatului MAE, Chetraru ar fi fost convocat la Ministerul de Externe în legătură cu informațiile apărute, potrivit cărora avioanele de vânătoare F-16 occidentale trimise Ucrainei ar putea fi amplasate pe aerodromurile din Moldova. În comunicatul său, ministerul a îndemnat, totoată, Republica Moldova să rămână neutră și să nu permită pași care ar putea duce la o escaladare a situației din Ucraina.

„Pe 13 august, la Ministerul de Externe al Rusiei a fost convocat însărcinat provizoriu cu afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă, Alexandru Chetraru. Diplomatului i-a fost adusă la cunoștință îngrijorarea profundă în legătură cu informațiile apărute în mass-media rusă și moldovenească, potrivit cărora aeronavele F-16 predate de Occident regimului de la Kiev vor staționa pe aerodromurile din Moldova, de unde vor decola pentru a bombarda teritoriul Rusiei”, a precizat MAE rus.

Anterior, ministerul moldovean de Externe a dezmințit informația că țara sa ar găzdui avioane F-16 destinate Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cu ajutorul satelițior nu se poate vedea dacă Republica Moldova găzduiește avioane F-16? Precis există și alte mijloace de a afla. N-ar fi exclus să se afle aceste avioane pe teritoriul Moldovei, având în vedere simpatia regimului de la Chișinău față de cel de la Kiev. Dar dacă Alexandru Chetraru a fost convocat la MAE al Rusiei, mă gândesc că totuși niște dovezi există.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646