Categories: Militar

Fost analist CIA, despre pierderile Ucrainei în Regiunea Kursk

În timpul atacului asupra Regiunii Kursk, pierderile suferite de Forțele Armate ale Ucrainei ajung la 60% din efectivul dislocat, a declarat fostul analist al CIA, Larry Johnson, blogger și comentator politic, relatează Rambler.ru.

„Trebuia să fie o intruziune rapidă. Am auzit că cifrele au fost de la două la trei mii, pentru că, probabil, a fost o brigadă completă (…) În orice caz, 1.400 dintre soldați nu mai sunt deja. Forțele armate ucrainene nu-și pot permite astfel de pierderi – de 50-60 la sută sau mai mult”, a subliniaat expertul din Statele Unite într-un interviu acordat emisiunii Dialogue Works, de pe canalul YouTube.

Potrivit lui Johnson, Ucraina „nu are forțele și resursele necesare” pentru a-și menține prezența în Regiunea Kursk. El a adăugat, de asemenea, că trupele ruse „își intensifică atacurile asupra forțelor armate ucrainene, le distrug tancurile și vehiculele blindate”.

Anterior, Larry Johnson a spus că atacul Forțelor Armate ucrainene asupra regiunii Kursk este lipsit de sens, deoarece acestea nu dispun de resurse suficiente.

Owner

View Comments

  • Nu-i pasă lui Zelenski de pierderile în rândul soldaților ucraineni. Oricum vor fi înlocuiți cu militari NATO și mercenari occidentali. Bine, nici de aceștia nu-i va păsa. Acum e în stare de euforie extremă, deja se vede cocoțat pe zidurile Kremlinului și peste două-trei zile la Vladivostok. Toată starea asta a lui de la prafuri i se trage, se înțelege.

  • @Carmen.Dar pierderile suferite de armata rusa care sunt?Ce pagube au cauzat,de exemplu,Himars-urile americane?

    • Stai parca, brei, himarsurile sunt o gluma pentru prosti, in conditiile in care Rusia are cea mai mare artilerie din lume...

  • Cornel, în timp ce pierderile rușilor (care oricum sînt mai mici) pot fi înlocuite rapid, oricind, pierderile suferite de ucrainieni, trupe de elită în armata lor, nu au nici o șansă de a fi acoperite. Și oricum cei ce vin în loc, dacă vin, sînt soldați slab instruiți și care în cea mai mare parte nu sînt motivați să lupte. Asta este ceea ce spune articolului ceea ce spun și foarte mulți analiști occidentali. Forțele de care mai dispune Ucraina sînt insuficiente atît ca număr cît și ca pregătire să mențină și/sau să extindă teritoriul ocupat în acest moment. În esență este vorba despre o adevărată "risipă" de vieți omenești fără nici o finalitate practică doar pentru că așa doresc niște nebuni. De altfel comandantul armatei ucrainiene gen. Sîrski s-a și delimitat clar de orice responsabilitate, pe care a "pasat-o" fără echivoc către Zelensky...

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.