Hot News
Banca Centrală: Excedentul de comerț exterior al Rusiei a crescut în iulie
14/08
Un grup de prizonieri ai armatei Ucrainei vrea să lupte împotriva regimului de la Kiev
15/08

Fost analist CIA, despre pierderile Ucrainei în Regiunea Kursk

Foto: kursk-news.net

În timpul atacului asupra Regiunii Kursk, pierderile suferite de Forțele Armate ale Ucrainei ajung la 60% din efectivul dislocat, a declarat fostul analist al CIA, Larry Johnson, blogger și comentator politic, relatează Rambler.ru.

„Trebuia să fie o intruziune rapidă. Am auzit că cifrele au fost de la două la trei mii, pentru că, probabil, a fost o brigadă completă (…) În orice caz, 1.400 dintre soldați nu mai sunt deja. Forțele armate ucrainene nu-și pot permite astfel de pierderi – de 50-60 la sută sau mai mult”, a subliniaat expertul din Statele Unite într-un interviu acordat emisiunii Dialogue Works, de pe canalul YouTube.

Potrivit lui Johnson, Ucraina „nu are forțele și resursele necesare” pentru a-și menține prezența în Regiunea Kursk. El a adăugat, de asemenea, că trupele ruse „își intensifică atacurile asupra forțelor armate ucrainene, le distrug tancurile și vehiculele blindate”.

Anterior, Larry Johnson a spus că atacul Forțelor Armate ucrainene asupra regiunii Kursk este lipsit de sens, deoarece acestea nu dispun de resurse suficiente.

4 Comments

  1. Carmen spune:

    Nu-i pasă lui Zelenski de pierderile în rândul soldaților ucraineni. Oricum vor fi înlocuiți cu militari NATO și mercenari occidentali. Bine, nici de aceștia nu-i va păsa. Acum e în stare de euforie extremă, deja se vede cocoțat pe zidurile Kremlinului și peste două-trei zile la Vladivostok. Toată starea asta a lui de la prafuri i se trage, se înțelege.

  2. Cornel spune:

    @Carmen.Dar pierderile suferite de armata rusa care sunt?Ce pagube au cauzat,de exemplu,Himars-urile americane?

    • Roexit spune:

      Stai parca, brei, himarsurile sunt o gluma pentru prosti, in conditiile in care Rusia are cea mai mare artilerie din lume…

  3. BbP spune:

    Cornel, în timp ce pierderile rușilor (care oricum sînt mai mici) pot fi înlocuite rapid, oricind, pierderile suferite de ucrainieni, trupe de elită în armata lor, nu au nici o șansă de a fi acoperite. Și oricum cei ce vin în loc, dacă vin, sînt soldați slab instruiți și care în cea mai mare parte nu sînt motivați să lupte. Asta este ceea ce spune articolului ceea ce spun și foarte mulți analiști occidentali. Forțele de care mai dispune Ucraina sînt insuficiente atît ca număr cît și ca pregătire să mențină și/sau să extindă teritoriul ocupat în acest moment. În esență este vorba despre o adevărată „risipă” de vieți omenești fără nici o finalitate practică doar pentru că așa doresc niște nebuni. De altfel comandantul armatei ucrainiene gen. Sîrski s-a și delimitat clar de orice responsabilitate, pe care a „pasat-o” fără echivoc către Zelensky…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938642