Hot News
Expert: „Aceasta este o falsificare directă a anchetei”
14/08
Fost analist CIA, despre pierderile Ucrainei în Regiunea Kursk
14/08

Banca Centrală: Excedentul de comerț exterior al Rusiei a crescut în iulie

Banca Centrală a Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Banca Centrală a Rusiei a anunțat că excedentul de comerț exterior al Rusiei a crescut în iulie cu 1,9 miliarde de dolari, până la 8,1 miliarde de dolari, față de 6,2 miliarde de dolari din anul anterior, se arată în comunicatul publicat pe site-ul autorității de reglementare, relatează Gazeta.ru.

Banca Centrală a subliniat că excedentul balanței comerțului exterior de bunuri a crescut în primele șapte luni ale anului 2024 la 76,6 miliarde de dolari În ianuarie-iulie 2023, această cifră a fost de 63 de miliarde de dolari din cauza scăderii importurilor.

Anterior, vicepreședintele Băncii Centrale, Aleksei Zabotkin, a spus că Banca Centrală a Federației Ruse ar putea ridica dobânda cheie până la 20% pe an și mai mult dacă mai are îndoieli cu privire la încetinirea inflației.

Pe 7 august, fostul ministru de Finanțe, economistul rus Mihail Zadornov, a prognozat că autoritatea de reglementare va începe să relaxeze politica monetară, inflația încetinind constant până la la nivelul de aproximativ 7%.

Pe 26 iulie, Banca Centrală a majorat dobânda cheie cu 200 de puncte de bază, la 18% pe an. Autoritatea de reglementare a explicat că inflația în Rusia s-a accelerat și este semnificativ mai mare decât prognoza din aprilie a Băncii Centrale.

Samer Mustafa

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări! Este o veste bună după veștile mai puțin bune din ultimul timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937263