Hot News
În Sudja, Regiunea Kursk, nu sunt militari ucraineni
13/08
Alaudinov: Blitzkrieg-ul lui Zelenski în Regiunea Kursk s-a încheiat
13/08

Republica Moldova: Blocul ”Victoria” s-a adresat justiției după interdicția de a participa la alegeri

Marina Tauber/ Foto: Reuters

Blocul de opoziție „Victoria” a făcut apel la decizia de a i se interzice înregistrarea în vederea participării la alegerile prezidențiale din Moldova, a anunțat deputata Marina Tauber, unul dintre liderii formațiunii politice, relatează Gazeta.ru.

Potrivit parlamentarului, Comisia Electorală Centrală a Moldovei a luat o decizie „ilegală și nedreaptă”. Ea a adăugat că acest lucru s-a întâmplat „sub controlul strict” al președintei Maia Sandu.

„Îi informăm pe toți cei interesați că, așa cum am promis, această interdicție a fost contestată la Curtea de Apel din Chișinău. Așteptăm o decizie corectă a judecătorilor”, a spus Tauber.

După cum a menționat deputatul, „Victoria” a prezentat toate documentele necesare pentru înregistrare în vederea participării la alegeri. Mai mult, blocul de opoziție a răspuns la toate solicitările Comisiei Electorale Centrale. Cu toate acestea, tot i-a fost refuzată participarea la procesul electoral.

„Comisia Electorală a susținut că numele blocului coincide cu numele unuia dintre partidele membre, dar aceste nume nu sunt pe deplin identice”, a precizat parlamentarul.

Tauber a atras atenția asupra faptului că legislația în vigoare interzice folosirea unor denumiri identice dar numai pentru alianțe politice, care nu au legături oficiale între ele. În cazul ”Victoriei”, există un singur bloc cu o astfel de denumire și partidele separate care fac parte din el.

Alegerile prezidențiale din Moldova sunt programate pentru 20 octombrie 2024. Pe 7 august, Comisia Electorală Centrală a țării a respins cererea blocului ”Victoria” de a participa la procesul electoral, explicându-și decizia prin neregulile identificate în interiorul formațiunii politice.

Blocul ”Victoria” l-a propus în calitate de candidat la președinție pe unul dintre liderii partidului ”Renașterea”, Vasile Bolia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Asta înseamnă democrație pentru Maia Sandu. Este o nulitate de președinte, o subalternă a lui Zelenski, care și-a supus țara Occidentului. Sper să scape moldovenii de ea în octombrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939147