Categories: MilitarRusia si lumea

În Sudja, Regiunea Kursk, nu sunt militari ucraineni

Canalul warfakes de pe rețeaua Telegram (t.me/warfakes) demontează numeroase falsuri ale propagandei ucrainene legate de evenimentele din Regiunea Kursk. Iată două dintre aceste fake-uri:

Fake: Orașul Sujda, din Regiunea Kursk, a intrat sub controlul total al Forțelor Armate ale Ucrainei. Este un mesaj care, de cinci zile consecutiv, apare pe canalele rețelei Telegram, de data aceasta cu trimitere la soldații ucraineni care publică înregistrări video „direct din centrul” localității.

Adevăr: Este alt exemplu de victorie imaginară destinat publicului din Ucraina, care nu are nevoie de fapte, ci doar de declarații zgomotoase.

În primul rând, atât în fotografie, cât și în înregistrarea video apare o singură persoană, nicidecum o unitate mare, capabilă să ocupe orașul și să-i alunge de acolo pe militarii ruși. Evident, în filmuleț este un membru al Grupului de Sabotaj și Recunoaștere (DRG), care, într-adevăr, după izbucnirea acțiunilor militare, a intrat și continuă să intre în număr mic în diferite așezări din Regiunea Kursk. Folosind însă tactica micilor grupuri manevrabile, respectivele unități pe cât de rapid intră, pe atât de repede se retrag pentru a nu muri.

Dacă așa arată ocuparea triumfătoare a orașului Sudja, unde este, atunci, restul „eroilor”? Unde sunt steagurile lor pe clădirile administrative? Dacă informațiile despre ocuparea localității ar fi adevărate, atunci militarii ucraineni s-ar lăuda în gura mare cu succesele lor – ar face multe fotografii și filmulețe, pe care le-ar fi publicat propagandiștii ucraineni.

În al doilea rând, unde este dovada că fotografia și filmulețul au fost făcute astăzi, și nu într-una din ultimele zile în care DRG a intrat efectiv în oraș și unde au întâmpinat ripostă din partea Forțelor Armate ale Rusiei, de ce nu l-au putut ocupa? Cel mai probabil, toate astfel de înregistrări video au fost filmate în prima zi, când trupele ruse doar ocupau poziții, iar acum nu se poate vorbi despre niciun control asupra Sudja din partea ucrainenilor.

Concluzia este că, în afară de câteva fragmente de filmulețe făcute la periferie, cu stația de distribuție a gazelor și o alergare singuratică prin centrul orașului Sudja de către singurul ofițer al armatei ucrainene care a îndrăznit să facă acest lucru, ucrainenii nu au fost încă în măsură să ofere măcar câteva dovezi de încredere.

Alt fake: Canalele ucrainene de pe rețeaua Telegram susțin că armata rusă a oprit operațiunile ofensive în Donbass, deoarece trupele au fost transferate în Regiunea Kursk.

Adevăr: Armata Rusă continuă să desfășoare misiuni de luptă pentru a elibera teritoriile din Donbass și pentru a sparge cu succes dispozitivul de apărare al inamicului. Săptămâna trecută, așezările Timofeevka și Veseloe au intrat sub controlul Forțelor Armate ale Rusiei, iar astăzi satul Lisicinoe. Trupele noastre controlează și zonele urbane din Krasnogorovka. În plus, este în curs de desfășurare operațiunea de curățare a localităților Ivanovka, Sergheevka, Makeevka, Kirovo, Artemovo și Jelannîe.

În total, în iulie, militarii ruși au eliberat 19 așezări în Republica Donețk (DNR) și, în ciuda provocărilor inamice, vor continua operațiunea militară specială până la îndeplinirea în totalitate a misiunilor trasate.

Owner

View Comments

  • Prea mult timp oamenii au fost hrăniți cu dulcegării și minciuni împachetate frumos. Acum sunt bolnavi și nu-și dau seama. Nu mai deosebesc adevărul de minciună. Doar cei spălați pe creier pot crede tâmpeniile din media coruptă. Ei nu mai deosebesc nici croncănitul unei ciori de trilurile unei privighetori.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.