Hot News
Alaudinov: Blitzkrieg-ul lui Zelenski în Regiunea Kursk s-a încheiat
13/08
Este cazul să fie adoptată politica de neutilizare, primii, a armei nucleare
14/08

Finlanda: Industria lemnului, în criză din cauza sancțiunilor împotriva Rusiei

Foto: kemerovo.tsargrad.tv

După ce a renunțat la lemnul provenit din Rusia, Finlanda înregistrează acum o scădere a producției de cherestea, iar multe întreprinderi industriale se închid, scrie RIA Novosti.

Potrivit Asociației industriei forestiere a țării, producția a scăzut de la 12 la 10 milioane de metri cubi.

„Experții anticipează un deficit acut. Astfel, Jakob Donner-Amnell de la Universitatea din Finlanda de Est prezice o perioadă lungă de prețuri ridicate. Potrivit spuselor sale, „este posibil ca materialul lemnos să nu ajungă pentru toată lumea”.

Înainte de introducerea sancțiunilor, Rusia a fost al doilea furnizor, ca volum al livrărilor, după China.

Anastasia Prikladova, docent al Universității ”G.V Plekhanov” de Economie a Rusiei, Finlanda a pierdut peste opt milioane de metri cubi de lemn și cherestea.

Drept urmare, industriașii locali vor fi nevoiți să taie propriile păduri. O activitate care ar putea fi însă îngreunată din cauza obligațiunilor UE privind emisiile de carbon.

În același timp, Rusia a crescut exporturile către țările prietenoase.

După cum notează RIA Novosti, lemnul rusesc este livrat în Turcia, Egipt și Emiratele Arabe Unite. Au crescut considerabil exporturile în Liban, Iran și Irak.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine! Să-și taie toate pădurile, apoi să ceară material lemnos de la guvernul american, pe care-l slujesc. De la noi nu prea mai au ce lua, că au luat aproape tot austriecii. Ne-au rămas cioturile. Rusia are cui livra, chiar poate face o selecție printre clienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938641