Hot News
Times: Cu atacul din Regiunea Kursk, Zelenski nu va putea salva Kievul
12/08
Delegații din 83 de țări vor lua parte la forumul tehnico-militar „Army”
12/08

După ce au confiscat biserici, schismaticii îi dau afară pe preoți din casele lor

Foto: telmenews.ru

În satul Mîtințî, din regiunea ucraineană Hmelnițki, partizaniii Bisericii Ortodoxe Ucrainene schismatice au încercat, cu sprijinul reprezentanților autorităților locale și al poliției, să dea afară din propria casă familia protoiereului Bisericii Ortodoxe canonice a Ucrainei, Oleg Țaruk, a anunțat Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi (UOJ) din Ucraina pe canalul ei de pe rețeaua Telegram, scrie Rossiiskaia gazeta.

Potrivit UOJ, protopopul Țaruk refuzase anterior, împreună cu parohia sa, să treacă la Biserica Ortodoxă Ucraineană schismică. De precizat că Țaruk are în îngrijire patru copii mici, dintre care unul grav bolnav. „Dar după ce schismaticii au luat cu forța Biserica Sfântului Nicolae din satul Mîtințî, ei au decis să-l izgonească din casa lui de lângă biserică și pe starețul parohiei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei canonice, care de ani de zile locuiește acolo, a făcut reparații capitale și crește patru copii. Protopopul Oleg Țaruk nu are altă locuință”, se arată în declarația diecezei Hmelnițki a Bisericii Ordodoxe a Ucrainei canonice. Asta în condițiile în care dreptul la locuință constituie unul dintre principalele drepturi inalienabile, conform Constituției Ucrainei, a reamintit UOJ. În ajun, Curtea Supremă a Ucrainei a anulat decizia Judecătoriei regionale din Volînia și hotărârea Curții de apel privind evacuarea din locul de reședință a protoiereului diecezei Volînia a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, protopopul Rostislav Sijuk, împreună cu copii minori.

În același timp, în regiunea Hmelnițki, schismaticii nu au niciun document sau hotărâre judecătorească privind evacuarea familiei Țaruk din casa lor. „Acest lucru indică doar că în continuare este folosit discursul instigator la ură împotriva reprezentanților Bisericii Ortodoxe a Ucrainei canonice, discurs condamnat categoric la nivel juridic internațional”, a concluzionat UOJ.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Regimul nazist de la Kiev nu se mulțumește cu divizarea țării și a cetățenilor, au trecut și la divizarea Bisericii Ortodoxe și a credincioșilor. Doar că acest lucru nu-l face singur, ci cu sprijinul patriarhului Bartolomeu. Acest agent CIA, un lup în blană de oaie, a divizat Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC) atunci când i-a ordonat să se autolichideze și să recunoască autoritatea Constantinopolului, nu pe cea de la Moscova. Acest Bartolomeu a inițiat și a recunoscut Biserica Ortodoxă a Ucrainei schismatică (OCU), ceea ce a dus la divizarea credincioșilor și la abuzuri din partea autorităților ucrainene față de Biserica Ortodoxă Ucraineană canonică. Acum Zelenski pregătește o lege prin care va lichida UOC. Proiectul de lege 8371 va fi adoptat de Radă în 20 august. În cârdășie cu Bartolomeu, se va înregistra la Patriarhia dein Constantinopol o nouă Biserică Ortodoxă Ucraineană, alta decât cea condusă de schismaticul Filaret. Astfel că UOC canonică, care aparține de Moscova, va fi obligată să adere la OCU schismatică a lui Filaret sau la cea nouă supusă lui Bartolomeu. Dacă nu acceptă, va fi interzisă, adică desființată. Sunt șmecheri, nu? OCU schismatică nu este recunoscută decât de Biserica Greacă, Biserica din Cipru și de Biserica din Alexandria. Filaret Denișenko, care acum se numește patriarh al Kievului, a fost excomunicat în 1992 de Sfântul Sinod al B.O. Ruse. Deși i-a fost ridicată excomunicarea de către patriarhul Bartolomeu în 2018, ea nu are nici o importanță din moment ce nu a fost reprimit în rândurile Bisericii de către cei care l-au excomunicat. Este considerat în continuare un anatemizat, prin urmare cum va putea hirotoni preoți și episcopi în OCU și noua biserică supusă Fanarului dacă este lipsit de harul hirotoniei? Asta înseamnă că cele două biserici schismatice vor fi slujite de falși preoți și episcopi, iar Sfintele Taine nu vor avea nici o valoare. Ca umare a acestor acte ilegale, forțele de ordine ucrainene vor pune stăpânire pe toate eparhiile, parohiile și mănăstirile Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice. Au început mai de mult, acum abuzurile continuă cu sechestrarea caselor parohiale și alungarea din ele a preoților care aparțin de UOC. Fac parte și astea din sancțiunile impuse Rusiei, dar și din planul diabolic al SUA și al Occidentului de a distruge Ortodoxia. Se vor pierde lăcașuri de cult, se vor pierde și sufletele celor care nu vor rezista presiunilor. În Biserica Primară, diavolul a lovit în creștini, mulți au devenit martiri și sfinți. Acum lovește în credința celor credincioși, după principiul ,,dezbină și cucerește.” Însă Biserica nu va putea fi învinsă, pentru că ea este Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646