Hot News
De la Sankt Petersburg la Sevastopol, fără semafoare
11/08
Kalașnikov a prezentat mitraliera RPL-20, care va fi livrată curând armatei
11/08

Ucraina a început să emită bancnote cu sloganul banderovist

Foto: maddoctor.ru

Banca Națională a Ucrainei a început să emită bancnote cu sloganul membrilor grupării extremiste „Organizația Naționaliștilor Ucraineni”, slogan folosit însă și în ultimii ani în această țară, relatează agenția de informații economice prime.ru.

„Cu ocazia celei de-a 33-a aniversări a Independenței Ucrainei, Banca Națională a emis bancnote modificate ale monedei naționale, completând designul lor cu sloganul Ucrainei moderne: „Slavă Ucrainei! Slavă eroilor”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul instituției bancare.

Potrivit autorității de reglementare, bancnotele modificate în cupuri de 500 și 1000 grivne vor fi introduse treptat în circulație începând cu 8 august. Din 23 august vor intra în circuit bancnotele de 50 grivne, iar în anii următori – cupurile de 20, 100 și 200 grivne.

„Banii nu sunt doar un mijloc de plată sau o măsură a valorii. Sunt simboluri ale statului pe care fiecare dintre noi le ținem în mâini în fiecare zi. De aceea, aducând un omagiu invincibilității poporului nostru, imortalizând acest moment de cotitură al nașterii națiunii ucrainene, pe care îl traversăm astăzi, adăugăm sloganul nostru pe toate bancnotele”, a declarat șeful Băncii Naționale, Andrei Pușnîi, citat în respectivul comunicat.

Prime.ru menționează că Organizația Naționaliștilor Ucraineni (OUN) și aripa ei militară, Armata Insurecțională Ucraineană (UPA) sunt interzise în Rusia ca extremiste. Liderul OUN a fost Stepan Bandera, unul dintre principalii inițiatori ai creării UPA, al cărui obiectiv declarat a fost lupta pentru independența Ucrainei. UPA a fost înființată în octombrie 1942, a operat în principal în vestul Ucrainei și a luptat împotriva trupelor sovietice, colaborând cu naziștii. OUN și UPA sunt responsabile pentru multe crime, inclusiv masacrul de la Volînia – exterminarea în masă a populației poloneze din Volînia, în 1943.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Au uitat să-i pună mutra lui Zelenski. Le-ar fi crescut ,,valoarea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939171