Categories: MilitarRusia si lumea

Pierderile suferite de armata ucraineană în încercarea de a pătrunde în adâncul teritoriului Rusiei

În decurs de 24 de ore, prin acțiunile active ale unităților grupării ”Nord” și ale rezervelor dislocate, prin loviturile lansate de aviația militară în apropiere de localitățile Ivașkovski, Malaia Loknia și Olgovka (Regiunea Kursk) au fost zădărnicite încercările grupurilor mobile inamice de a avansa în adâncul teritoriului rus, a anunțat Ministerul rpărării, relatează Vzgliad.

Efectivul militar și tehnica de luptă ale armatei Ucrainei au suferit o înfrângere de foc lângă așezările Nikolaevo-Darino, Guevo, Liubimovka, Zelenîi Șleah, Sverdlikovo, a precizat ministerul rus al Apărării în informarea postată pe canalul lui de pe rețeaua Telegram.

Aviația a aplicat o înfrângere rezervelor inamice pe teritoriul regiunii ucrainene Sumî.

O rachetă cu un focos termobaric lansată asupra punctului de dislocare temporară a mercenarilor străini de la marginea orașului Sudja a ucis 15 luptători, a menționat ministerul Apărării.

În decurs de o zi, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei s-au ridicat la 175 de militari și 36 de vehicule blindate, inclusiv zece tancuri, trei vehicule blindate pentru transportul de trupe, două vehicule de infanterie, 21 vehicule blindate de luptă, trei tunuri de artilerie de câmp și un lansator de rachete multiplu autopropulsat BM-21 Grad.

Pe ansamblu, pe durata acțiunilor de luptă pe direcția Kursk, inamicul a pierdut până la 1.120 de militari și 140 de vehicule blindate, inclusiv 22 de tancuri, 20 de transportoare blindate, opt vehicule de infanterie, 88 de vehicule blindate, două sisteme de tragere autopropulsate Buk M1, un lansator de rachete multiplu autopropulsat BM-21 Grad și șase tunuri de artilerie de câmp.

Operaţiunea de distrugere a formațiunilor armatei Ucrainei continuă, a menționat ministerul menționat.

Anterior, ministerul Apărării a raportat că echipaje de tancuri ale Forțelor Armate ale Rusiei au ocupat poziții de tragere în zona de graniță a Regiunii Kursk pentru a distruge grupurile blindate ucrainene.

Owner

View Comments

  • Am înțeles că înaintarea trupelor ucrainene și a celor NATO a fost oprită de trupele militare ruse. E foarte bine. Dar cum de s-a putut întâmpla o invazie pe pământ rusesc? Și cine garantează că o nouă încercare nu va mai avea loc, poate în altă parte? Pentru că paparuda Sabrina Singh, pe post de purtătoare de cuvânt a Pentagonului a declarat unui reporter prezent la ședința informativă că folosirea armelor americane pentru a ataca teritoriul, trupele, civilii și infrastructura Rusiei ,,este în concordanță cu politica noastră." Iar când a fost presată cu întrebări privind scenariul unui atac direct asupra Moscovei, acealași personaj purtător de cretinisme a declarat ironic: ,,Nu am de gând să vă desenez o hartă circulară cu locurile în care pot și nu pot lovi." Printre rândurile acestei afirmații cinice se poate înțelege clar că la Pentagon se vorbește deschis despre atacuri asupra Moscovei. Sunt declarații fără precedent! Acum Zelenski face presiuni la Washington pentru a-i permite să folosească rachetele cu rază lungă de acțiune ATACMS cu scopul de a lovi mai adânc în Rusia. Consilierul lui Zelenski, Mikhail Podoliak, a declarat pentru ziarul Washington Post că ,,acest lucru le va oferi pârghiile de care au nevoie pentru negocierile cu Rusia." Adică va fi vorba despre șantaj, nu despre negocieri. Declarațiile paparudei de la Pentagon și ale consilierului ucrainean te pun pe gânduri și îți dai seama că oricând este posibilă permisiunea Casei Albe ca trupele ucrainene să utilizeze rachete ATACMS pe teritoriul Rusiei. Cum rămâne cu liniile roșii care au fost încălcate de mult? Măsuri mai dure din partea Rusiei când vor fi? Pentru că ucrainenii au prins curaj, iar ajutați de trupele NATO și de armamentul americano-occidental nu se vor opri aici. Răul trebuie stârpit din rădăcină. Lăsat să crească el se întinde ca o iederă.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

10 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

12 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

13 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

13 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

15 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.