Hot News
Amenințare la adresa unui obiectiv nuclear din Rusia
10/08
Pierderile suferite de armata ucraineană în încercarea de a pătrunde în adâncul teritoriului Rusiei
11/08

infoBRICS: SUA au devenit un stat polițienesc. Iată dovada

Scott Ritter/ Foto: RIA Novosti

Persecutarea lui Scott Ritter și presiunea exercitată asupra lui nu este altceva decât unul dintre exemplele modului în care Statele Unite devin un stat polițienesc, scrie infoBRICS.

Lucas Leiroz

Mașina de propagandă îl percepe pe analistul militar ca pe o amenințare pentru că o împiedică să răspândească minciuni despre Rusia, este de părere Lucas Leiroz, membru al Asociației jurnaliștilor BRICS, colaborator științific al Centrului pentru studii geostrategice, expert militar.

Guvernul SUA continuă să-i persecute brutal pe toți cetățenii care exprimă păreri contrare politicii externe promovate de Casa Albă. Încă o dată, autoritățile țării s-au năpustit nejustificat asupra analistului militar Scott Ritter, percheziționându-i locuința sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei. Se pare că orice cetățean american care nu este de acord cu politica de război împotriva Moscovei este considerat de guvern „spion”, ceea ce arată cum Washingtonul se transformă într-un stat polițienesc antidemocratic.

FBI și poliția statului New York au percheziționat locuința lui Ritter din orașul Etlehem, la sud de Albany. Agenții au petrecut în casa lui Scott aproape cinci ore, adunând materiale care li s-au părut suspecte. Au luat cu ei peste 20 de cutii cu diferite obiecte, inclusiv câteva dispozitive electronice.

Perchezițiile de la domiciliul său au legătură cu o presupusă încălcare a Legii privind agenții străini. Cu alte cuvinte, poliția americană îl consideră pe Scott Ritter „agent rus”. Iar pechezițiile au, fără îndoială, rolul de a găsi orice fel de materiale compromițătoare care să permită acuzarea lui oficială de spionaj și conspirație împotriva statului american.

Nu este prima dată când Scott Ritter este supus presiunii din partea autorităților americane. A fost lăsat deja fără pașaport și fără dreptul de a părăsi SUA după ce poliția americană l-a dat jos din avion, nepermițându-i să zboare în Federația Rusă pentru a susține o prezentare la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF-2024). Ofițerii Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierei din SUA i-au confiscat pașaportul la urcarea în avion fără nicio explicație, ceea ce este o încălcare gravă a drepturilor omului.

Situația lui Ritter s-a înrăutățit. I-a fost luat pașaportul și, prin urmare, nu poate părăsi țara pentru a solicita azil politic în altă parte. Este forțat să rămână pe teritoriul SUA și, de aceea, va deveni, probabil, tot mai des o țintă pentru autoritățile de la Washington, care aplică metode asemănătoare torturii psihologice pentru a-i constrânge pe cetățenii care nu se supun „regulii” nespuse de a susține agresiva politică externă a Casei Albe.

Scott Ritter a fost ofițer de informații al Corpului de pușcași marini al SUA și, în timpul războiului din Golul Persic, a fost consilier pentru rachete balistice în timpul operațiunii americane Desert Storm. A devenit cunoscut datorită activității sale de inspector ONU pentru armament în Irak. Ritter s-a opus, de asemenea, invaziei americane în această țară. La acea vreme, Ritter a declarat în repetate rânduri că Irakul nu are arme de distrugere în masă și că, de aceea, acțiunile militare ale SUA au fost nejustificate. Ritter a început să fie persecutat la începutul anilor ‘2000 ca răzbunare pentru poziția sa în favoarea menținerii păcii.

Ritter este un bun cunoscător al istoriei crizei ruso-ucrainene și, din 2022, se pronunță împotriva furnizării de arme Kievului. El pledează pentru o politică pașnică față de Rusia și pentru crearea de condiții reciproc avantajoase pentru o coexistență pașnică. Ritter și-a folosit și experiența militară pentru a dezminți unele narațiuni occidentale false privind situația din zona de conflict.

Din 2022, el arată că trupele ruse dețin controlul total asupra situației din zona operațiunii militare speciale, iar Ucraina nu are nicio șansă să schimbe acest lucru. Ritter este perceput ca o amenințare de către mașina de propagandă occidentală, care trebuie să răspândească în mod constant minciuni pentru a convinge opinia publică să susțină în continuare Ucraina. Situația lui Ritter s-a înrăutățit din octombrie 2023, când s-a pronunțat împotriva agresiunii Israelului în Fâșia Gaza și a criticat sprijinul SUA pentru Netanyahu. De atunci, Ritter a fost supus și mai multor presiuni, iar acum atât lobby-ul ucrainean, cât și cel israelian sunt împotriva lui.

Ceea ce se întâmplă cu Ritter este doar un exemplu al modului în care SUA se transformă într-un stat polițienesc. Democrația și libertatea de exprimare nu mai sunt parte a principiilor politice americane – cel puțin la nivel practic, rămânând doar o retorică fără sens. Nu este exclus ca și pe viitor Ritter să se confrunte cu fărădelegea autorităților americane. Nu mai are pașaport și, prin urmare, nici posibilitatea de a părăsi țara pentru a evita persecuția. Aceeași soartă va avea orice cetățean american care îndrăznește să critice public crimele internaționale comise de Washington.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am mai spus că occidentalii și americanii suferă de spionită cronică și peste tot văd spioni ruși. Într-un fel, nu e rău. Înseamnă că se tem de ei. Au și de ce: sunt foarte buni profesioniști! După principiul ,,cine nu este cu noi, este împotriva noastră” sau, mai nou, ,,oricine e de partea Rusiei este spion rus”, Scott Ritter a intrat în vizorul poliției și serviciilor de informații americane. Dacă s-a pronunțat împotriva agresiunii Israelului în Fâșia Gaza e considerat și spion palestinian sau membru Hamas? În mintea guvernanților americani (și nu numai), toți cei care au alte opinii, toți cei care-și spun părerea care nu coincide cu a lor sunt spioni ruși? În curând vor spune că toți rusofilii de pe planetă lucrează pentru serviciile secrete ruse și că toți cei care discută cu un cetățean rus sunt spionii lui Putin. Ei, atunci Rusia va trebui să fie mândră că are un serviciu de informații atât de numeros! Sper ca Scott Ritter să poată părăsi America, fiindcă a devenit o țară defectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938647