Hot News
Sclavie naționalistă: Mobilizarea forțată întâmpină proteste
10/08
infoBRICS: SUA au devenit un stat polițienesc. Iată dovada
10/08

Amenințare la adresa unui obiectiv nuclear din Rusia

Orașul Kurciatov. Centrala Nucleară Electrică ”Kursk” / Foto: muph.livejournal.com

Rusia a notificat AIEA în legătură cu situația apărută la Centrala Nucleară Kursk pe fondul atacului lansat de Forțele Armate ale Ucrainei asupra Regiunii Kursk, transmite TASS.

Potrivit reprezentanței Rusiei la organizațiile internaționale de la Viena, pe teritoriul centralei au fost găsite fragmente și resturi, ce provin, cel mai probabil, de la rachetele doborâte.

În declarație se precizează, totodată, că nu au fost încă înregistrate cazuri de atacuri directe asupra orașului Kurciatov, a Centralei Nucleare și a infrastructurii energetice, dar situația rămâne în continuare tensionată.

„Acțiunile nesăbuite ale Ucrainei amenință nu numai obiectivul nuclear rus, ci pun în pericol întreaga industrie nucleară globală”, se menționează în comunicat.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că ucrainenii mizează pe trei variante.
    1. Avarierea centralei și producerea unui dezastru nuclear, ca apoi să dea vina pe ruși.
    2. Ocuparea centralei pentru că acest tip de obiectiv este ulterior ușor de apărat prin șantaj/descurajare nucleară.
    3. Ocuparea centralei de la Kursk și o negociere cu Rusia pentru un schimb cu centrala de la Zaporoje (cea mai mare din Europa).
    Stăpânii i-au învățat toate vicleniile. Rămâne de văzut ce părere au și rușii. Că șmecheria ucrainenilor nu poate înlocui patriotismul, hotărârea și puterea armatei ruse. Cred că vor plăti scump pentru această provocare din regiunea Kursk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939168