Hot News
Zaharova: Reacție la declarațiile SUA privind dorința Armeniei de a se îndepărta de Rusia
08/08
Statele Unite au decis să se distanțeze de acțiunile Kievului în Regiunea Kursk
09/08

The Washington Post: Scopul operațiunii armatei Ucrainei în Regiunea Kursk

Foto: Lenta.ru

Obiectivul atacului lansat de Forțele Armate ale Ucrainei în Regiunea Kursk ar putea fi întreruperea tuturor livrărilor de gaz în Europa, este de părere cotidianul american The Washington Post (WP), relatează Rambler.ru.

„O serie de analiști au estimat că obiectiv urmărit de Kiev ar putea fi întreruperea tuturor livrărilor de gaze rusești în Europa, ca mijloc de presiune. Joi, gazul încă mai curgea prin Sudja, ultimul punct de încărcare operațional al conductei [spre Europa]”, se precizează în articolul din WP.

Citând, sub acoperirea anonimatului, un consilier al Biroului Președintelui Ucrainei, ziarul precizează, de asemenea, că Statele Unite nu au criticat decizia Kievului de desfășurare a operațiunii din Regiunea Kursk.

Anterior, comandantul șef al armatei ucrainene, Aleksandr Sîrski, l-a sunat pe comandantul șef al forțelor NATO din Europa, Christopher Cavoli. Generalul ucrainean a mulțumit Alianței pentru ajutorul acordat și a vorbit despre nevoile militare ale Kievului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu cred că obiectivul a fost întreruperea de gaz din Sudja. Acest gazoduct operațional către Europa trece pe lângă Sudja, iar trupele lui Zelenski au ocupat o stație de pompare a gazelor prin conducta Drujba, care monitorizează livrările rusești către Austria și Ungaria. Există un contract care permite livrarea gazelor până la sfârșitul anului 2024. Pe teritoriul ucrainean există sute de kilometri de gazoducte! Zelenski este viclean, scopurile lui au fost altele. Ursula a virat recent 4,2 miliarde de euro Ucrainei pentru susținerea războiului. Cum forțele armate rusești câștigă zilnic teren pe linia frontului, țările europene nu mai sunt atât de dispuse să finanțeze Ucraina nevăzând nici un rezultat. A fost o încercare disperată și o viclenie din partea lui Zelenski să arate că Ucraina nu a abandonat lupta și astfel să-și mențină aliații aproape, dispuși să-l finanțeze în continuare. Este și o bună ocazie de a pune mai mult în mișcare mașina de propagandă vestică. Acum vor scrie articole pompoase și mincinoase despre înfrângerea Rusiei. A fost și un atac cu scop psihologic, de a demoraliza populația rusă și de a-i slăbi încrederea în forțele armate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938642