Categories: MilitarRusia si lumea

Statele Unite au decis să se distanțeze de acțiunile Kievului în Regiunea Kursk

Comentând situația din Regiunea Kursk, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei iau independent decizii privind desfășurarea operațiunilor. Analiștii militari occidentali sunt convinși că regimul de la Kievul și-a asumat un mare risc având cărți proaste în mână, relatează Smotrim.ru.

Judecând după declarațiile ce se fac auzite de la Washington, SUA au decis să se distanțeze de acțiunile Kievului. Reprezentantul Departamentului de Stat a cerut ca întrebarea legată de situația din Regiunea Kurs să fie adresată autorităților Ucrainei. În timp ce el s-a lansat într-un exercițiu de formulări evazive, asigurând că Ucraina nu a anunțat dinainte despre planurile ei de a efectua o incursiune.

„Ucraina ia singură decizii despre cum să desfășoare operațiuni militare. Nimic nu s-a schimbat în politica noastră privind permisiunea de utilizare a armelor livrate de noi în atacuri asupra unor obiective militare rusești aflate de partea cealaltă a graniței”, a spus reprezentantul oficial al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller (în imagine).

Oficialii Biroului Secretarului General al ONU s-au limitat la fraze generale, calificând acțiunile armatei ucrainene drept un „incident”, care, potrivit spuselor lor, crește riscul de escaladare a conflictului.

Analiștii militari occidentali au fost, în schimb, mult mai concreți în aprecierile lor. Ei sunt convinși că regimul de la Kiev joacă la mare risc, deși are cărți proaste în mână.

„Din punct de vedere operațional și strategic, acest atac nu are absolut niciun sens. Pare ca o risipă grosolană de oameni și resurse, atât de necesare în alte locuri”, a declarat Pasi Paroinen, expert la think tank-ul Black Bird Group, pentru New York Times.

„Având în vedere presiunile asupra dispozitivului de apărare din alte locuri, este greu de înțeles rațiunea strategică a acestei operațiuni”, a comentat, la rândul său, pentru Financial Times, generalul-maiorul în retragere al armatei australiane, Mick Ryan.

Alte locuri evocate de experți sunt în primul rând direcțiile Torețk și Pokrovsk. În opinia analiștilor, Kievul încearcă probabil să distragă forțele ruse de la acea linie a frontului. Se obține însă exact opusul, prin extinderea spațiului de desfășurare a trupelor, și așa prea puțin numeroase. Iar asta în condițiile în care armata rusă dispune de suficiente rezerve.

„Și totul se întâmplă într-o perioadă deosebit de grea pentru Kiev. Ucrainenii se află sub o puternică presiune pe linia frontului din Donbass – nu depare de orașul Pokrovsk, o așezare cheie pentru nodul lor militar. Acolo, ei pierd încet, dar sigur. Se presupune, de asemenea, că pe această linie a frontului este tot mai puțin efectiv uman. Observatorii ucraineni spun: ce căutați pe teritoriul Rusiei dacă, în același timp, pierdem în alte sectoare ale frontului?”, a apreciat corespondentul CNN, Nick Payton Walsh.

Rob Lee, colaborator științific la Institutul de Studiere a Politicii Externe, subliniază: incursiunile întreprinse anterior pe teritoriul Rusiei nu au avut un impact semnificativ asupra cursului acțiunilor militare. În plus, Rusia dispune în zonă de mai multe forțe și capacități, precum și de un comandament și un control mai bune. Prin urmare, este puțin probabil ca acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei să oblige Rusia să retragă forțe importante de pe alte direcții, a concluzionat analistul.

Owner

View Comments

  • Da, ce să spun... Statele Unite nu știu nimic, nu aprobă decizia luată de Kiev, sunt curate ca apa de izvor! Trebuie să fii chiar redus mintal să nu-ți dai seama că și aici și-au vârât coada SUA. Zelenski nu face nimic fără aprobarea Washingtonului, că altfel își pierde și tronul și capul. Acest atac a fost coordonat de Pentagon cu suport occidental, clar! Mincinoșii de la Washington au declarat, prin secretara de presă Karine Jean-Pierre: ,,Casa Albă va lua legătura cu militarii ucraineni pentru a afla mai multe despre obiectivele lor." Și nulitatea de John Kirby a declarat că ,,a solicitat informații de la colegii ucraineni." Ăstora le-a dispărut și ultima fărâmă de bun simț. Sunt niște ipocriți. Deputatul ucrainean Oleksiy Goncharenko declară mulțumit: ,,Totul decurge conform planului. Pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, o armată străină desfășoară o operațiune cu arme combinate pe teritoriul Rusiei și preia controlul asupra așezărilor." Au pus în practică planul Pentagonului? Armata străină a avut în componență și trupe NATO? Armele combinate sunt majoritatea livrate de SUA? Fiindcă s-au văzut pe acolo vehicule blindate Stryker și Bradley și poate că au zburat și niște F-16. Toate declarațiile celor de la Washington și din Occident sunt niște minciuni ordinare! Le vine vremea tuturor cât de curând.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.