Hot News
Deputat rus, despre cererile locuitorilor din Odessa de a elibera orașul
09/08
Corneliu Vlad: Războiul din Ucraina subminează securitatea Europei și viitorul ucrainenilor
09/08

Forțele armate ucrainene vor plăti scump invadarea Regiunii Kursk

Foto: ruposters.ru

La trei zile de la atacul forțelor armate ucrainene asupra Regiunii Kursk, se poate vorbi despre contururile planului ucrainean în această zonă. Pentru Forțele Armate ale Ucrainei, rezultatul acestei aventuri va fi, după toate probabilitățile, pierderea a două brigăzi de asalt, poate chiar și a unei părți a regiunii Sumî, din Ucraina, scrie publicația Vzgliad.

Apariția unui nou teatru de operațiuni în Regiunea Kursk ar fi trebuit să slăbească presiunea din partea unităților ruse pe linia contactului de luptă și să ofere Kievului timp suplimentar pentru jocuri politice. În plus, există efectul de propagandă. Conform tradiției, Kievul acordă a importanță deosebită ”imaginii” create și acoperirii mediatice a ceea ce se întâmplă.

Evoluția ulterioară a evenimentelor nu promite însă nimic bun Forțelor Armate ale Ucraine. În Regiunea Kursk crește cu rapiditatea gruparea Forțelor Armate ale Rusiei, inclusiv unități de luptă testate.

Chiar și în cazul în care armata ucraineană ocupă Sudji, pozițiile ei sunt extrem de vulnerabile deoarece întregul plan a fost construit pe ideea unei avansări rapide în adâncul teritoriului rus. Când acest plan a eșuat, s-a văzut că grupurile tactice la nivel de batalion avansate s-au blocat de-a lungul autostrăzilor, astfel că acum reprezintă o țintă. Distrugerea lor completă, care se întâmplă deja, este o chestiune de timp. Dacă lucrurile merg bine, până la sfârșitul săptămânii sau până luni, cea mai mare parte a teritoriului rus ar putea fi curățat de grupurile invadatoare.

Inamicul consolidează satele din zona de frontieră, dar pe 7 august a început evacuarea locuitorilor din regiunea Sumî. Inamicul înțelege că va trebui să se retragă nu „până la graniță”, ci deja în adâncul propriului teritoriu.

3 Comments

  1. Carmen spune:

    Când vor plăti?

  2. Dan spune:

    Cum adică să plătească scump ? Păi nu e război, nu trebuie distrus inamicul ? Adică până acum rușii au acționat mai cu grijă și acum s-au supărat sau care e logica?

  3. Un german spune:

    Fals, baieti! Ukrii au bagat cam 10000 oameni in zona. Vor fi greu de curatat. Imperialistii americani sunt disperati. Trebuie sa va pregatiti serios pentru ce urmeaza si sa nu mai visati lasand granitele descoperite. Daca ar fi fost mai inteligenti ar fi facut o intoarcere si v-ar fi lovit din spate. Ridicati odata cateva milioane de soldati, faceti praf Kievul si nu mai luptati cu mainile legate la spate. Sunt un german fair-play care intelege ca nu trebuie ca popoarele sa se urasca, Asta nu se intampla decat cand isi baga dracul coada, fie americanii, fie evreii, fie toti la un loc. Ukrii au fost invatati sa va urasca si daca mai prelungiti mult razboiul asta nu este spre binele vostru al rusilor. Ukrii nu va vor iubi niciodata dar puteti sa-i faceti sa se supuna si si sa nu va mai atace niciodata numai daca le produceti o zguduire puternica – un soc din care sa nu-si mai revina niciodata. Prin urmare trebuie sa va purtati cu ei un timp asa cum se purta Tamerlan cu cei care i se opuneau. Voi rusii sunteti soldati buni dar nu aveti psihologie de cuceritori. Lupii nu cauta nciodata prietenia oilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937951