Categories: MilitarRusia si lumea

MAE, despre atacul armatei ucrainene asupra Regiunii Kursk

Atacul Forțelor Armate ale Ucrainei asupra Regiunii Kursk este un nou act terorist al Kievului, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de Rambler.ru.

„Este vorba despre un nou act terorist. Evident, el este îndreptat împotriva populației pașnice, împotriva populației civile”, a spus diplomatul.

Potrivit precizărilor sale, structurile ruse de aplicare a legii vor lua toate măsurile necesare pentru a se asigura ca toate acestea să fie corect calificate și să ajungă în instanță, iar „canaliile criminale de pe Bankova (strada din Kiev pe care se află sediul Biroului președintelui Ucrainei, n.r.), care sunt motivate de regimul de la Kiev, să primească după merite”.

Pe 6 august, ministerul rus al Apărării a anunțat că, susținute de 11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate, trupe ucrainene formate din cel mult 300 de oameni au atacat pozițiile unităților care asigură securitatea graniței de stat a Rusiei în perimetrul localităților Nikolaevo-Darînia și Oleșnia. Guvernatorul interimar al Regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a anunțat că situația din zona de frontieră rămâne tensionată, dar că este „controlată”, iar toate serviciile de urgență au fost puse în regim de activitate întârit și non-stop.

Owner

View Comments

  • Ziarul ADEVARUL este cunoscut pentru laudele deșănțate și absolut suprarealiste privitoare la vitejia ucrainienilor (vezi articolul legendar cu plutonul de babe ucrainiene care doboară avioanele de război rusești aruncând în ele cu borcane de murături).
    Totuși, redacția ziarului ADEVARUL a publicat recent un articol surprinzător de bine lucrat din punct de vedere profesional, ireproșabil din punct de vedere informativ și scris cu multă detașare și corectitudine, intitulat ”Ofițerii din prima linie, scrisori către șeful armatei ucrainiene, demiterea unor comandanți”.
    Articolul merită citit, el descrie revolta soldaților din Armata lui Zelenski, care se simt sacrificați fără milă pe front.
    Militarii ucrainieni trimit presei ucrainiene și conducerii armatei scrisori în care arată că generalii lui Zelenski nu le permit să se retragă de pe poziții atunci când acest lucru este necesar și-i țin să moară până la unul în prima linie, pe front, sub focul artileriei ruse. Scopul tactic al unei astfel de rezistențe este ca rușii să distrugă complet zona.
    Cu alte cuvinte, armata lui Zelinski pustiește totul în calea rușilor, dar o face chiar cu mâna rușilor și cu vărsarea sângelui a sute de mii de soldați ucrainieni, deși este evident că asta nu aduce nici un folos tactic ucrainienilor, pentru că oricum rușii nu pot fi opriți din înaintarea lor.
    Este clar că strategia lui Zelenski este ca să transforme în cenușă toate cele patru regiuni pe care le revendică rușii, pe motivul că ”dacă nu vreți ca Donbassul și Crimeea să fie ale Ucrainei, atunci n-o să fie nici ale Rusiei, pentru că le vom pustii complet”.
    De doi ani Armata lui Volodimir Zelenski luptă pe pământ locuit 100% de ruși. Zelenski și Budanov vor să readucă pământul acesta sub controlul lor (vor inclusiv Crimeea, la care nu au renunțat niciodată). Din acest punct de vedere, soldații ucrainieni care luptă în Donbass sunt văzuți de ruși ca imperialiști și ca ocupanți.
    Orașele și localitățile aflate dincolo de granița Donbassului nu știu (deocamdată) ce înseamnă adevăratele distrugeri de război, ele nu știu ce înseamnă să fii sat sau oraș pe linia frontului și să-ți vezi locuințele și clădirile oficiale aruncate în aer cu tunurile sau transformate în moloz de avioanele de bombardament. Până acum nici un oraș și nici un sat din teritoriul controlat de Zelenski nu a cunoscut ororile războiului așa cum le-a cunoscut Donbassul.
    Dacă Armata Rusă își va da seama că intenția lui Zelenski e să transforme Donbassul și Crimeea locuite de ruși în câmpii asemănătoare câmpiilor de pe Marte și apoi să ceară pace, atunci s-ar putea să nu mai fie nici un fel de pace și rușii să-și continue înaintarea mânați de răzbunare și transformând în cenușă satele și orașele locuite de ucrainieni, de la Kramatorsk și Sloviank până la Kiev. După perceptul biblic ”dinte pentru dinte”.
    Este dispusă populația ucrainiană să facă un astfel de sacrificiu și să trăiască în bordeie săpate sub pământ în loc să încheie o pace onorabilă ?
    Este dispusă Uniunea Europeană să privească impasibilă cum 20 de milioane de ucrainieni se întorc în Epoca de Piatră în loc să formeze o Ucraină redusă ca dimensiuni, dar viitoare membră a Uniunii Europene și a NATO?
    În cazul acesta cine ne va mai returna nouă, celor din UE, sutele de miliarde de euro pe care ni le datorează Ucraina?
    Serghei Șoigu, fostul ministru al Apărării din Federația Rusă i-a avertizat ieri pe ucrainieni că ”fereastra prin care s-ar putea încheia pacea” începe să se închidă.
    Acesta este cel mai grav anunț al rușilor de la începutul războiului. Asta îmseamnă că Armata Federației Ruse nu se va mulțumi cu capitularea armatei lui Volodimir Zelinski și va continua înaintarea dincolo de granițele Donbassului.

  • Nu vă lăsați, bravi militari ruși! Apărați populația civilă, distrugeți inamicul și, din partea mea, dați-le câte un bocanc în mutră. Succes!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

10 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

13 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.