Hot News
Politolog american: Avioanele F-16 destinate Ucrainei sunt învechite
06/08
Alaudinov: La granița Regiunii Kursk cu Ucraina, situația nu este critică
07/08

MAE a calificat informația privind planul de asasinare a lui Putin drept o interpretare incorectă

Clădirea principală a MAE al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

MAE rus a precizat că informațiile din presă potrivit cărora Ucraina ar fi pregătit, pentru 28 iulie, un atentat la viața președintelui Vladimir Putin și a ministrului Apărării, Andrei Belousov, cu prilejul paradei Marinei Militare de la Sankt Petersburg, sunt o interpretare incorectă a vorbelor viceministrului de Externe, Serghei Riabkov, informează Smotrim.ru.

„Aceste informații sunt rezultatul interpretării incorecte de către jurnaliști a interviului acordat pe 4 august de ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, postului de televiziune ”Rossia 1”, a subliniat MAE într-un comunicat.

În urmă cu ceva săptămâni, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, anunța că serviciile speciale ale țării sale au încercat fără succes să-l asasineze pe Putin. Pe 5 august, în mass-media au apărut informații cu referire la Riabkov că un astfel de atentat la viața lui Putin și Belousov fusese pregătit pentru 28 iulie. În același timp însă, presa nu și-a justificat afirmațiile cu un citat concret din declarațiile diplomatului.

În acest context, ministerul a subliniat că, în respectivul interviu, Riabkov nu a dat un răspuns direct la întrebarea privind pregătirea tentativei de asasinare. El nu a făcut decât să recunoască existența „unei oarecare legături și cu acest gen de evenimente”.

Anterior, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, referindu-se la ”destăinuirile” Lui Budanov menționate mai sus, a spus că atentatul la viața lui Putin a fost planificat de Ucraina împreună cu serviciile de informații străine. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că securitatea președintelui este asigurată „la un nivel corespunzător”.

2 Comments

  1. Butnariu spune:

    Cred că în cazul unui astfel de atentat, viața lui Zelenski nu mai valora nici cât tricoul lui ! În plus se profila pericolul activării părții referitoare la folosirea armelor nucleare, din doctrina militară rusă…

  2. Carmen spune:

    ,,Totul e bine când se sfârșește cu bine.” (W. Shakespeare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939168