Hot News
Bătălia pentru Arctica se acutizează: Canada, noul adversar subacvatic al Marinei Militare a Rusiei
07/08
Mali a rupt relațiile diplomatice cu Ucraina
07/08

Generalul Gherasimov, despre situația pe direcția Kursk: „Vom încheia operațiunea distrugând inamicul”

Seful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov/ Foto: rutube.ru

Președintele Vladimir Putin a avut o întâlnire cu blocul de forță al Consiliului de Securitate al Rusiei, la care au participat ministrul Apărării, Andrei Belousov, șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, secretarul Consiliului de Securitate, Serghei Șoigu, precum și șeful Statului Major, generalul Valeri Gherasimov. Acesta din urmă a vorbit prin legătura video, deoarece se afla în centrul de comandă al ministerului Apărării, scrie Voennoe obozrenie.

Prima problema discutată a fost situația din Regiunea Kursk, generalul Gherasimov prezentând un raport în acest sens. Astfel, șeful Statului Major l-a informat pe Putin că atacul Forțelor Armate ale Ucrainei a început pe 6 august la ora 05:30, inamicul trecând granița în districtul Sudja, din regiune, cu un efectiv de aproximativ o mie de oameni, sprijiniți de vehicule blindate. El a fost întâmpinat de forțele care asigură securitatea frontierei de stat, formate din unități ale Forțelor Armate ale Rusiei și din grăniceri ai FSB.

În momentul de față, înaintarea forțelor ucrainene a fost oprită, detașamentele grupării de trupe ”Nord” și grănicerii FSB lichidând inamicul în zonele de frontieră. Trupele ucrainene au pierdut deja aproximativ 315 de oameni, din care o sută au fost uciși, precum și 54 de unități de tehnica blindată, inclusiv șapte tancuri. Partea deschisă a raportului s-a încheiat cu promisiunea că Forțele Armate ale Ucrainei vor fi distruse rapid pe această direcție.

”Operațiunea se va încheia cu înfrângerea inamicului și ajungerea la granița de stat”, a adăugat Gherasimov.

2 Comments

  1. Desi se cunosteau miscarile AFU, cum s-a ajuns aici ???

  2. Carmen spune:

    Mii de persoane au părăsit zonele de graniță în regiunea Kursk. Au fost uciși câțiva civili, sunt și răniți. Nu e bine. Succes forțelor armate ruse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938643