Hot News
MAE, despre atacul armatei ucrainene asupra Regiunii Kursk
07/08
Generalul Gherasimov, despre situația pe direcția Kursk: „Vom încheia operațiunea distrugând inamicul”
07/08

Bătălia pentru Arctica se acutizează: Canada, noul adversar subacvatic al Marinei Militare a Rusiei

Foto: Reuters? Vzgliad

În momentul de față, flota de submarine a Canadei este formată din patru submarine diesel-electrice de clasă Victoria, construite în Marea Britanie, precizează Vzgliad.

În nord, între Oceanul Înghețat și continentul nord-american se află Arhipelagul Arctic Canadian, cel mai mare din lume, ale cărui strâmtori dintre insule permit trecerea pe apă din Oceanul Înghețat în Atlantic, ocolind Canalul Mânecii sau linia Groenlanda-Islanda-Marea Britanie (GIUK, n.r.). Navigație este posibilă, firește, doar vara, iarna pe acolo putând trece doar spărgătoarele de gheață nucleare.

Nu pot fi ignorate nici capacitățile ofensive ale Statelor Unite și ale Canadei. Spre deosebire de submarinele americane, cele canadiene se pot așeza pe fundul Oceanului în apropierea bazelor navale rusești, în primul rând în Kamciatka.

Canada dispune, în prezent, de trei submarine care au baza în Oceanul Pacific și unul în Atlantic. Ținând cont de gradul de învechire și de uzură, amenințarea pe care aceste nave o reprezintă pentru Rusia nu este atât de semnificativă. Dar noile submarine pot schimba radical situația, și nu în favoarea Rusiei.

Extinderea amenințării subacvatice impune Rusiei să reia lucrările de echipare a submarinelor cu anti-torpile. Mai ales cele atomice. Alte mijloace sigure de protecție împotriva torpilelor străine moderne nu există, deocamdată.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nici acolo nu dau pace Rusiei? Echipați submarinele cu tot ce trebuie și-i așteptați pe nenorociți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938643