Hot News
MAE a calificat informația privind planul de asasinare a lui Putin drept o interpretare incorectă
07/08
MAE, despre atacul armatei ucrainene asupra Regiunii Kursk
07/08

Alaudinov: La granița Regiunii Kursk cu Ucraina, situația nu este critică

General-maiorul Aptî Alaudinov/ Foto: RIA Novosti

La granița Regiunii Kursk cu Ucraina, militarii ruși resping cu fermitate formațiunile ucrainene, a anunțat șeful adjunct al Direcției Principale Militaro-Politice a Forțelor Armate ale Rusiei, comandantul forțelor speciale ”Ahmat”, general-maiorul Aptî Alaudinov, citat de Smotrim.ru.

În momentul de față, ciocnirile de luptă continuă. Potrivit precizărilor lui Alaudinov, situația nu este critică.

General-maiorul a negat, de asemenea, informațiile conform cărora luptătorii forțelor ”Ahmat” ar fi abandonat pozițiile pe această direcție.

Pe 6 august, trupele ucrainene, cu un efectiv numărând până la 300 de militari, sprijiniți de 11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate, au atacat pozițiile unităților care acoperă granița de stat rusă în zonele Nikolaevo-Darina și Oleșnia, din Regiunea Kursk. Ministerul Apărării a informat că, suferind pierderi, militarii ucraineni s-au retras pe teritoriul lor. La rândul lor, trupele ruse continuă să atace.

Guvernatorul interimar al Regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a anunțat că situația din zona de frontieră continuă să rămână tensionată. El a îndemnat la calm și a cerut populației să nu se lase păcălită de provocările informaționale din partea inamicului.

Potrivit lui Smirnov, situația este sub control. Funcționează un centru operațional regional. Toate serviciile de urgență au fost trecute în regim de activitate intensă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt dezinformări mincinoase! N-aș fi crezut niciodată că militarii ruși au abandonat pozițiile din Regiunea Kursk. Este și o zonă plină de simbolism pentru Rusia: celebra bătălie de tancuri din 1943, când armata sovietică a învins trupele germane. A fost cea mai mare bătălie de blindate din toate timpurile! Jukov, Rokkosovski, Vatutin și Konev i-a învins pe Manstein, Kluge, Hoth și Model. Să abandoneze acum armata rusă Kursk-ul? Au murit acolo mii de soldați ruși, nu poți trece asta cu vederea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939309