Categories: Rusia si lumea

Zaharova, despre revoltele din Marea Britanie

Am atras atenția asupra amplelor proteste ale populației, izbucnite într-o serie de orașe britanice după atacul din 29 iulie asupra unui studio de dans din Southport, soldat cu moartea a trei copii și rănirea gravă al altor câțiva, aflați acum în spital, a scris pe site-ul MAE rus, reprezentanta oficială a instituției, Maria Zaharova, comentând acțiunile de revoltă din Marea Britanie.

Demonstrațiile au degenerat deja în revolte care au cuprins toată țara, iar aproximativ o sută de protestatari au fost reținuți. În același timp, deși autoritățile s-au angajat, verbal, să respecte „principiile democratice”, ministrul britanic de Interne I. Cooper a autorizat forțele de poliție să recurgă la cele mai severe măsuri împotriva protestatarilor.

După cum se știe, Rusia nu permite amestecul în treburile interne ale statelor străine, se abține să dea instrucțiuni categorice privind rezolvarea problemelor interne și a crizelor. Dimpotrivă, de o astfel de politică se ocupă țările occidentale, în frunte cu Statele Unite, care ar trebui să acorde mai multă atenție propriilor probleme grave în loc să submineze stabilitatea în lume.

Auzim adesea din Marea Britanie acuzații fără temei împotriva țării noastre de suprimare a disidenței și a cenzurii, precum și apeluri răsunătoare pentru asigurarea democrației și respectarea drepturilor omului. În acest caz însă, autoritățile britanice și poliția trebuie să acționeze numai pe baza legilor. Amintim că cetățenii au tot dreptul să-și exprime dezacordul față de politica promovată de autorități.

În acest sens, îndemnăm Londra să se abțină de la utilizarea nejustificată și disproporționată a violenței împotriva protestatarilor și să se asigure că dreptul poporului britanic la libertatea de întrunire este respectat.

Owner

View Comments

  • Majoritatea țărilor occidentale și a celor aflate sub papucul american sunt împotriva propriilor cetățeni, dau drepturi mai multe minorităților de tot felul (etnice, sexuale, etc.) și animalelor. Oamenii încep să fie indignați și revoltați de toate nedreptățile și aberațiile pe care trebuie să le suporte. Acum au fost uciși trei copii, alții grav răniți. În anii trecuți bande de imigranți din Olanda au abuzat sexual peste 1.400 de copii. Complicitatea și tăcerea poliției și a autorităților au scos oamenii în stradă, care consideră că propriul guvern tratează crimele cu indulgență și s-a întors împotriva cetățenilor. Probleme de acest fel au Marea Britanie, Germania, Franța, Olanda, în general țările unde imigranții sunt în număr foarte mare și au scăpat de sub control. Viktor Orbán știe ce face, a învățat din greșelile altora! Însă culmea este că în loc ca aceste țări să-și rezolve problemele lor, intervin în treburile interne ale Rusiei și au timp să o acuze de tot felul de acte imaginare. Prostia și neputința lor se manifestă prin acuzații mincinoase la adresa altora. Atâta pot!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.