Hot News
Ucraina mai are câteva luni
06/08
MAE a calificat informația privind planul de asasinare a lui Putin drept o interpretare incorectă
07/08

Politolog american: Avioanele F-16 destinate Ucrainei sunt învechite

Foto: Reuters/ Vzgliad

Avioanele de vânătoare F-16 cedate Kievului de aliații occidentali sunt învechite și nu vor putea face față sistemului modern de apărare aeriană al Rusiei, a declarat politologul american Mark Sleboda, citat de publicația Vzgliad.

„F-16 sunt avioane învechite, care, teoretic vorbind, vor infrunta cel mai bun sistem de apărare aeriană din lume, un lucru dovedit și de necontestat”, a spus Sleboda într-un interviu acordat emisiunii Dialogue Works de pe canalul de YouTube, relatează RIA Novosti.

Politologul a subliniat riscul ridicat de distrugere a avioanelor F-16 în cazul folosirii lor într-o zonă de acțiuni militare. În opinia lui, forțele ruse vor monitoriza activ aceste avioane și vor folosi împotriva lor toate mijloacele disponibile de distrugere. Sleboda s-a declarat convins că armata rusă nu va permite ca F-16 să fie utilizate pentru lansarea de atacuri asupra unor ținte terestre.

Anterior, expertul militar Mihail Onufrienko a apreciat într-un dialog cu jurnaliștii publicației Vzgliad, că cele zece F-16 trimise Ucrainei nu vor schimba raportul de forță în zona operațiunii militare speciale. Avioanele vor fi distruse la fel ca aviația model sovietic care s-a aflat, anterior, în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei.

Valeria Gorodețkaia

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În Ucraina a fost trimis armament depășit tehnologic, la fel și aceste avioane. SUA și Occidentul au vrut să scape de ele, ca să-și elibereze depozitele pentru alte tipuri de avioane. Piloții ucraineni antrenați vor pilota niște sicrie zburătoare. Vor fi bune ca deșeuri de fier vechi, așa cum sunt și tancurile distruse de armata rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646