Hot News
„O nouă abordare”: Ce pregătesc SUA în privința Rusiei
05/08
Corneliu Vlad: În Europa se dezvoltă un nou focar de încordare
05/08

Zaharova: SUA se află în spatele deciziei Kievului de a interzice tranzitul petrolului rusesc

Maria Zaharova/ Foto: VISUALRIAN

Reprezentanta oficială a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat că recomandarea făcută Ucrainei de Uniunea Europeană de a interzice tranzitul petrolului rusesc răspunde intereselor Statelor Unite, care au nevoie ca Bruxelles-ul să fie total dependent de resursele energetice americane, relatează Smotrim.ru.

„În spatele Bruxelles-ului se află Washingtonul. Statul american profund are nevoie ca Uniunea Europeană să fie total dependentă de resursele energetice americane”, a spus Zaharova, comentând, pentru agenția TASS declarația ministrului ungar de Externe, Peter Szijjártó, conform căreia interzicerea tranzitului a fost coordonată de la Bruxelles.

Potrivit spuselor sale, o astfel de decizie garantează Statelor Unite „bonusuri economice și puterea de a controla politic Uniunea Europeană”. Tocmai de aceea contractele pe termen lung ale UE cu Rusia au fost atât de detestate de Washington.

„Iată de ce gazoductele Nord Stream au fost aruncate în aer”, a concluzionat Zaharova.

Anterior, Szijjártó a declarat că procesul de oprire de către Ucraina a tranzitului petrolului din Rusia a fost coordonat de Uniunea Europeană.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Statele Unite se află în spatele tuturor nenorocirilor din lumea asta! Hidra asta și-a întins tentaculele otrăvitoare în întreaga lume. E timpul să i le taie cineva, că pe unde și-a făcut prezența a adus doar haos și moarte. Au provocat conflicte, răsturnări de guverne și războaie doar pentru interesele lor, iar țările ,,vizitate” de americani au fost jefuite de toate resursele. Urmăresc ca toate statele să-și piardă suvernitatea, să depindă din toate punctele de vedere de SUA. Rusia reprezintă pentru SUA un mare concurent, o piedică în expansiunea lor asupra lumii întregi. Rezervele naturale colosale ale Rusiei, toate bogățiile ei sunt permanet în mintea guvernanților de la Washington. Visează la ele, visează la doborârea Rusiei. Să nu-i trezim din somn, să-i lăsăm să viseze. Doar cu visul rămân!

  2. aurel pirv spune:

    Corect,numai ca reusesc sa-si mascheze in fata oamenilor simpli acest narav ,prin urmare ajung sa fie pretuiti si vazuti ca salvatori…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939158