Categories: MilitarRusia si lumea

Zaharova: Amenințarea Kievului la adresa Podului Crimeii este terorism pur

Noua declarație a șefului Direcției Principale de Informații a Ucrainei (GUR), Kirill Budanov (introdus de Rusia pe lista teroriștilor și extremiștilor), despre atacul asupra Podului Crimeii este terorism în cea mai pură formă a sa, a declarat reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pentru cotidianul Izvestia.

„Surprinzător este însă că a stabilit un termen – câteva luni. Nu este oare acest lucru parte a campaniei electorale din SUA, în timpul căreia trebuie prezentate dovezi convingătoare ale „realizărilor” Casei Albe și ale Biroului președintelui Ucrainei? Împreună cu Casa Albă vor șterge pentru asta alte câteva miliarde de dolari. În Ucraina, americanii nu pot construi nimic: nici poduri, nici democrație. Ei distrug doar”, a constatat Zaharova.

Diplomatul a mai spus că Podul Crimeii a devenit simbol al puterii creatoare, al dorinței poporului rus de muncă și de pace. În același timp, oficialii Ucrainei și ai țărilor NATO au îndemnat deschis la distrugerea acestuia, au condus atacuri teroriste, în urma cărora au murit oameni, iar infrastructura a suferit daune considerabile, a adăugat ea.

Anterior, Budanov a anunțat că, în ”următoarele luni” este posibil ca Podul Crimeii să fie distrus, subliniind că se lucrează în această direcție.

Izvestia menționează că, pe 23 mai, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) Vasili Maliuk a spus că Podul Crimeii este una dintre țintele prioritare pentru armata ucraineană. El a subliniat că Ucraina a fost prima care a folosit drone marine de suprafață și a atacat în mod repetat flota rusă.

Partea ucraineană a lansat în repetate rânduri atacuri teroriste asupra Podului Crimeii. Astfel, pe 8 octombrie 2022, un camion a fost aruncat în aer pe pod, deflagrația provocând aprinderea a șapte vagoane cisternă ale trenului care traversa, în acel moment, Podul, ceea ce a antrenat prăbușirea parțială a două travee de drum. Incident soldat cu patru victime. Pe 7 iulie 2023, două drone de suprafață ucrainene au atacat Podul în zona pilonului 145, dinspre Ținutul Krasnodar. Un cuplu din regiunea Belgorod a murit, fiica lor fiind internată în spital.

Podul Crimeii, care leagă Peninsulele Kerci și Taman prin insula Tuzla și Limba de nisip Tuzlinskaia, este cel mai lung din Rusia. Construcția autostrăzii a fost finalizată pe 15 mai 2018, iar în aceeași lună podul a fost deschis circulației rutiere.

Owner

View Comments

  • Budanov n-a contribuit cu nici o piatră și nici n-a depus efort fizic la construcția podului Crimeii. Ca să-și demonstreze bărbăția și patriotismul ar trebui să se arunce pe sine în aer, să fie pe post de kamikaze. Găsește el un loc în Ucraina. Următoarele luni ar putea să-l găsească pe el cu roțile în sus, nu plănuind distrugerea podului. Ce papagal!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.