Hot News
Soluționarea crizei din Ucraina: China vrea o mai bună coordonare cu Africa de Sud
04/08
„O nouă abordare”: Ce pregătesc SUA în privința Rusiei
05/08

„Putin va fi încântat”. The Independent, despre F-16

Avionul F-16/ Foto/ mk.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea ieși în avantaj de pe urma livrărilor de avioane F-16 destinate Ucrainei, deoarece distrugerea acestor avioane va consolida și mai mult imaginea Rusiei, scrie cotidianul The Independent, citat de RIA Novosti.

„Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va fi încântat de imaginea pe care o va crea distrugerea avioanelor F-16 furnizate de țările NATO”, susține publicația, citând declarația făcută în acest sens de analistul Federico Borsari.

Rusia dispune, de asemenea, de câteva sute de avioane de vânătoare, printre care Su-35, descris de The Indendent una dintre cele mai mari amenințări la adresa F-16.

Cotidianul britanic subliniază, totodată, că sistemele rusești de apărare antiaeriană sunt, la rândul lor, suficient de eficiente pentru a doborî avioanele americane, iar pregătirea piloților ucraineni se derulează într-un ritm prea rapid – nouă luni față de trei ani, cât durează antrenamentul pentru piloții occidentali.

În acest context, agenția Bloomberg a anunțat, citând surse care cunosc situația, că primul lot „mic” de avioane de luptă americane F-16 predate de țările Alianței Nord-Atlantice a sosit în Ucraina. Ministerul rus de Externe a subliniat în mod repetat că Statele Unite și sateliții lor din NATO creează riscul unui conflict armat direct cu Moscova, cu consecințe catastrofale. Dotarea Kievului cu avioane de luptă F-16 capabile să transporte arme nucleare va fi considerată de Rusia drept o amenințare din partea Occidentului în sfera nucleară, a avertizat ministerul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    După o așteptare de 18 luni, Zelenski a primit primele avioane F-16 și este în culmea fericirii, deși spune că sunt insuficiente. În cadrul unei ceremonii desfășurate într-o locație secretă (pe care sigur o știu deja rușii), marele erou planetar a declarat: ,,F-16 sunt în Ucraina. Am reușit. Sunt mândru de băieții noștri care stăpânesc aceste avioane și au început deja să le folosească pentru țara noastră.” Cred că iar a încurcat prafurile, fiindcă recent vorbea de negocieri cu Rusia, de pace. Acum mai vrea avioane. Își poate face o poză lângă ele, ca să aibă o amintire înainte de a ajunge la fiare vechi. Dar piloți are sau avioanele sunt trecute toate pe ,,pilot automat”? Forțele armate rusești abia așteaptă să se distreze cu ele. Președintele Putin va declara în curând: ,,F-16 au fost în Ucraina pentru scurt timp. Normal că am reușit. Întotdeauna sunt mândru de băieții noștri și îi aștept să-și încaseze premiile promise.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939150