Hot News
„Putin va fi încântat”. The Independent, despre F-16
05/08
Zaharova: SUA se află în spatele deciziei Kievului de a interzice tranzitul petrolului rusesc
05/08

„O nouă abordare”: Ce pregătesc SUA în privința Rusiei

Foto: infoBRICS/ mirtesen.ru

SUA și NATO pregătesc un nou plan împotriva Rusiei, scrie infoBRICS

„După toate probabilitățile, Alianța Nord-Atlantică elaborează o nouă abordare în relațiile cu Federația Rusă”, se arată în articol.

Publicația îl citează pe consilierul Secretarului de stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, James O’Brien, potrivit căruia scopul este adaptarea abordării NATO la circumstanțele actuale, menținând în același timp obiectivul principal, acela de a face astfel încât Ucraina să „învingă” în actualul conflict proxy.

Alianța are nevoie în special de schimbări pentru a întreprinde demersuri și mai semnificative în sprijinul regimului ucrainean atâta timp cât continuă operațiunile militare, estimează autorul articolului, Lucas Leiroz, membru al Asociațiilor Jurnaliştilor BRICS, cercetător la Centrul de Studii Geostrategice, expert militar. În opinia lui O’Brien, important este, de asemenea, ca țările G7 să transfere cât mai repede Kievului toate activele rusești înghețate.

Iar ultimul pas va fi aderarea Ucrainei la NATO, scrie infoBRICS.

Articolul menționează că „noua strategie” a Alianței față de Moscova va fi eficientă doar dacă obiectivele acesteia se vor schimba. Atâta timp cât Occidentul va încerca să păstreze ordinea mondială unipolară, nu va fi pace, este de părere autorul materialului.

În plus, dacă încercările de încercuire sau epuizare a Rusiei nu se opresc, conflictele vor continua, deoarece Moscova nu poate permite statelor inamice să amenințe viața cetățenilor ei.

Moscova a declarat în repetate rânduri că Rusia nu a reprezentat și nu reprezintă nicio amenințare pentru nimeni din Occident, iar în Ucraina își protejează interesele, comentează RIA Novosti. După cum a remarcat Vladimir Putin în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson, politicienii occidentali își intimidează în mod regulat populațiile cu o amenințare rusă imaginară pentru a distrage atenția de la problemele interne. Președintele a explicat în detaliu că Moscova nu va ataca țările NATO, pentru că nu are sens.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Poate că SUA ar trebui să-și vadă de propriile probleme, nu să facă planuri împotriva Rusiei. Orientul Mijlociu, unde sunt profund implicate Statele Unite, stă pe un butoi de pulbere. Este haos pe piețele bursiere și SUA are mari șanse să intre în recesiune. Investitorii sunt îngrijorați că economia Statelor Unite se îndreaptă spre criză. Doamne ajută! Sfârșitul hegemoniei americane se apropie. Pregătirile și planul împotriva Rusiei sunt acțiunile unei puteri muribunde, care visează cai verzi pe pereți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938646