Soluționarea crizei din Ucraina: China vrea o mai bună coordonare cu Africa de Sud

După cum se precizează pe site-ul ministerului chinez de Externe, reprezentantul special al guvernului chinez pentru Eurasia, Li Hui, a propus, cu prilejul vizitei întreprinse în Africa de Sud, consolidarea eforturilor multilaterale pentru atingerea „celui mai înalt factor comun” în privința așa-numitului consens în șase puncte al RPC și Braziliei, informează TASS.

Autoritățile chineze intenționează o mai strânsă coordonare a pozițiilor și o consolidare a legăturilor cu Republica Africa de Sud, de dragul înțelegerii reciproce între membrii comunității mondiale în eforturile de soluționare a conflictului ucrainean, a anunțat MAE chinez.

După cum se precizează pe site-ul instituției, reprezentantul special al guvernului chinez pentru Eurasia, Li Hui, a propus, în cadrul unei vizite în Africa de Sud, consolidarea eforturilor multilaterale pentru atingerea „celui mai înalt factor comun” (adică soluția cea mai acceptabilă, n.r.) în privința așa-numitului consens de șase puncte al Chinei și Braziliei. „Comunitatea internațională în ansamblul ei este de acord că trebuie să se contribuie la dezescaladarea crizei ucrainene”, a subliniat Li Hui. El a amintit că inițiativa chino-braziliană a fost deja susținută de peste 110 state.

Potrivit ministerului chinez de Externe, Pretoria a lăudat diplomația de navetă a Beijingului și a subliniat necesitatea ca țările din Sudul global să consolideze cooperarea pentru a forma o poziție corectă și imparțială care să permită dezescaladarea conflictului din Ucraina și crearea unor condiții pentru pace. După cum s-a menționat, Africa de Sud a susținut consensul exprimat de China și Brazilia și și-a exprimat disponibilitatea de a promova aprobarea acestuia în formate multilaterale.

Din 28 iulie, Li Hui se află la al patrulea turneu dedicat rezolvării crizei ucrainene. Anterior a vizitat Brazilia, iar după o vizită în Africa de Sud, a plecat în Indonezia.

În mai, în urma consultărilor dintre ministrul chinez de externe Wang Yi și reprezentantul special al președintelui brazilian Celso Amorim, a fost publicată o declarație comună. Se afirmă că dialogul și negocierile sunt singura modalitate de a rezolva criza ucraineană. China și Brazilia au propus, de asemenea, organizarea unei conferințe internaționale „la momentul potrivit”, ”cu participarea egală a tuturor părților și discutarea tuturor planurilor de pace”.

Owner

View Comments

  • Consensul în șase puncte al Chinei și Braziliei este sprijinit de peste 110 țări, inclusiv președintele Putin și-a exprimat dorința de o soluționare pașnică a crizei din Ucraina. Printre altele, în acest plan se sugerează organizarea unei conferințe internaționale de pace recunoscuă atât de Rusia cât și de Ucraina, însă nu cred că autoritățile ruse ar putea avea încredere în cele ucrainene. Calmarea situației este dorită de toată lumea, cred că mai puțin de SUA. E foarte greu de ajuns la un numitor comun atâta timp cât Statele Unite sunt implicate în acest conflict. Negocierile vor fi dificile dar cred că președintele Putin, având alături o echipă profesionistă, va soluționa conflictul așa cum și-a propus.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

9 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

11 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

12 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

12 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

14 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.