Categories: MilitarRusia si lumea

Sondaj: 57% dintre ucraineni sunt în favoarea negocierilor cu Federația Rusă

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie de la Kiev (KIIS), 57% dintre ucraineni susțin ideea de a începe negocieri cu Rusia pentru rezolvarea conflictului, relatează Smotrim.ru.

Sondajul a fost realizat prin metoda interviului telefonic în perioada 8 – 25 mai, cu concursul a 2.508 de respondenți.

Se precizează că rezultatul, conform căruia aproape 60% dintre ucraineni sunt în favoarea negocierilor cu Federația Rusă, revine la indicatorii din mai 2022, când 59% dintre respondenți au exprimat același punct de vedere.

În același timp, 38% dintre respondenți consideră că Ucraina nu trebuie să intre în negocieri cu Rusia.

Owner

View Comments

  • Nu știu cât de mult contează părerea oamenilor de rând ucraineni. Negocierile sau înțelegerile, care probabil vor fi până la alegerile prezidențiale americane din noiembrie, se vor face între Moscova și Washington. Kievul va fi de față doar pentru impresie artistică și să ia aminte ce s-a negociat. De data aceasta, Biden va dori o încetare a conflictului din Ucraina pentru a-și încheia mandatul în ,,glorie." Cu recentul schimb de prizonieri și cu o eventuală negociere de pace, Biden poate să-i dea peste nas lui Trump că a fost capabil de două mari realizări. Ceea ce nu realizează Biden este faptul că schimbul de prizonieri a fost o victorie a președintelui Putin, valoarea și importanța prizonierilor ruși întorși în Patrie este mult mai mare decât cea a prizonierilor eliberați din închisorile Rusiei. Putin a primit diamante și a oferit la schimb niște mărgele de sticlă. Apoi, eventualele negocieri se vor face după criteriile impuse de Putin. Acum Rusia este ,,pe cai", este în avantaj și trebuie să profite de această situație. Biden se iluzionează că a câștigat. Negocierile vor fi o nouă victorie a președintelui Putin.

  • Am citit un articol deosebit de interesant publicat recent în presă și intitulat ”Ucraina ar accepta concesii teritoriale, spune Zelinski”. Din articol reiese că domnul Zelinski a declarat presei franceze că Ucraina ar vrea să cedeze din teritoriul ei pentru a face pace, ”dar avem de-a face cu Putin și dacă noi cedăm din teritoriul nostru, înseamnă că asta ar fi o victorie pentru Putin”.
    Deci Ucraina ar fi dispusă să cedeze teritorii în schimbul păcii, dar nu este totuși dispusă ca să facă asta.
    Declarația asta, cumva incoerentă, arată inteligența și profunzimea gândirii unor politicieni de acolo. E un fel de ”dezbracă-te că ne culcăm, îmbracă-te că nu ne mai culcăm”.
    După care articolul de care am vorbit revine din nou la ideea cedării de teritorii: ”Mai mult de jumătate dintre ucrainieni (55%) s-au pronunțat împotriva renunțării la teritorii în favoarea Rusiei”.
    Asta e și mai interesant. Deci ucrainienii nu renunță la teritorii în favoarea Rusiei, dar ar renunța la teritorii în favoarea unei părți terțe. Cel puțin așa am înțeles eu din articolul respectiv, dacă am înțeles greșit nu e vina mea ci a celui care l-a scris.
    În cazul acesta, în favoarea cui ar renunța ucrainienii la o parte dintre teritoriile lor? În favoarea chinezilor? În favoarea turcilor cumva? Sau în favoarea cecenilor? Lui Kadârov i-ar surâde, bineînțeles, să anexeze la Cecenia vreo sută de mii de kilometri prin vestul Ucrainei (cred că pentru asta și luptă cecenii în Ucraina alături de ruși, speră să se aleagă cu un teritoriu).
    Politicienii ucrainieni fac eforturi disperate să-i atragă pe chinezi de partea lor. Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei și o delegație numeroasă de politicieni ucrainieni au fost la Beijing zilele trecute. Oare i-a promis Kuleba lui Xi Jinping că va accepta întemeierea de colonii chineze pe teritoriul Ucrainei?
    Ideea nu ar fi nouă. Soljenițân, în cartea ”Vițelul și stejarul” scrie: ”...Și poporul chinez, ce popor înțelept și puternic, ce oameni cu bun simț sunt chinezii, ce modești și ce muncitori! De ce să nu le dăm o parte din Siberia noastră ca să se așeze acolo? Și așa teritoriile acelea ale noastre sunt pustii, dacă ar veni acolo chinezii ca să întemeieze orașe, acele locuri ar deveni un izvor nesecat de bogăție pentru Rusia noastră...”

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

6 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

8 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.