Medvedev a amenințat autoritățile moldovenești cu repetarea soartei Ucrainei

Planurile Chișinăului de a recunoaște drept genocid foametea din RSS Moldovenească după Marele Război pentru Apărarea Patriei sunt ipocrizie și o batjocură la adresa bunului simț. Este de preferat ca autoritățile moldovenești să nu se joace cu istoria pentru a nu repeta soarta Ucrainei, a spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de Vzgliad.

„Cât de arogant, prost și ipocrit trebuie să fii pentru a-ți bate în acest fel joc de istorie și de bunul simț! Orice persoană cât de cât educată știe în ce stare se afla economia URSS după încheierea războiului. Deși, dacă este să te iei după logica unor idioți precum Grosu (Igor Grosu, președintele parlamentului moldovenesc – n.r.) , toată țara se îngrășa, doar mica și nefericita Moldovă murea de foame”, reiese din mesajul postat de Medvedev pe pagina VKontakte.

Medvedev a amintit că de foame a suferit nu doar Moldova, ci și întreaga populație a Federației Ruse, și anume regiunea Volga, Siberia de Vest, Caucazul de Nord, precum și Ucraina și Belarus.

„Moldova nu a fost ocolită de această calamitate sinistră. Și numai prin eforturi comune colosale s-a reușit lichidarea consceințelor ei”, a subliniat politicianul.

Medvedev a apreciat, totodată, că „cei hrăniți de Soros” încearcă să transforme tragedia într-o farsă împotriva „țării noastre comune de la acea vreme”, dezvinovățindu-i pe adevărații vinovați de această crimă: al Treilea Reich și complicii lor, printre care și România.

Politicianul a amintit că „în timpul așa-numitei Operațiuni 1111 din 1943–1944, a fost jefuită și distrusă economia teritoriilor ocupate ale „Guvernământului Transnistria”, care intră, în mare parte, în componența Moldovei astăzi”. Atunci, în Regatul României au fost duse toate utilajele industriale, șinele de tren erau trimise spre topire, iar înainte de semănatul din primăvara anului 1944, tot inventarul agricol deținut de țărani a fost confiscat și scos din țară.

„Iată cine a pregătit adevăratul genocid! Așa că toate întrebările merg către Bucureștiul atât de îndrăgit de Grosu, către actualii moștenitori ai criminalului de război Antonescu”, a comentat Medvedev.

Politicianul a avertizat autoritățile moldovenești că drumul Ucrainei de la oficializarea „poveștilor despre Holodomor” (se referă la foametea din anii 1932-1933 – n.r.) în 2006 până la crearea primului batalion nazist în 2014 a durat mai puțin de zece ani.

„Și totul pornește de la aceste „jocuri” cu istoria. Cu ea nu trebuie să te joci fără să gândești, pentru ca la final să nu ajungi într-un nou război” – a rezumat politicianul.

Anterior, președintele parlamentului moldovenesc, Igor Grosu, a spus că deputații moldoveni analizează posibilitatea de a recunoaște foametea din 1946-1947 drept genocid, urmând exemplul „Holodomorului” ucrainean.

Vera Basilaia

Owner

View Comments

  • Conducerea Republicii Moldova se află sub influența învățăturilor sorosiste și este total vândută Occidentului. Intențiile UE de a schimba adevărurile istorice sunt aplicate în avans de slugile de la Chișinău. Ce urmăresc prin declararea ,,genocidului"? Vor despăgubiri materiale, vor să stoarcă bani? Nu le este de ajuns cât ajutor primește din România? Pe lângă energie, sute de microbuse donate școlilor, acum îi acordăm Republicii Moldova 100 de milioane de euro ajutor financiar nerambursabil. De la UE a primit în iulie 22,5 milioane de euro sub formă de granturi nerambursabile și 50 milioane de euro cu dobândă redusă. Comisia Europeană i-a acordat acești bani (a patra tranșă!) pentru că ,,a îndeplinit condițiile de politică convenite cu UE." Printre condițiile impuse de UE se numără și minciunile la adresa Rusiei? Moldova se plânge mereu că are probleme cu energia și gazele, s-a învățat să stea cu mâna întinsă ca Zelenski, dar nu uită să calomnieze Rusia. Dar poporul rus n-a suferit de foame după război? Dar despre zecile de milioanele de ruși care au murit în timpul războiului ce poate spune conducerea de la Chișinău? Acela, da, a fost genocid! Deputații moldoveni să învețe să-și conducă țara, nu să cerșească mereu și să arunce cu noroi în alții. Dacă nu sunt capabili, să lase pe alții la conducere. Și să le mulțumească rușilor că-i primește pe moldoveni să lucreze în Rusia, că guvernul de la Chișinău nu e capabil să le ofere un loc de muncă. Iar Igor Grosu se poate lua de mână cu ai noștri guvernanți, că slujesc aceluiași stăpân.

  • Domnule Medvedev ar trebui sa ai un pic de frana la limba si un pic de decenta la minte inainte de al numi pe Antonescu criminal! Daca Antonescu a fost criminal atunci Stalin ce a fost? Sunt ff curios ce a-i pare ai despre Stalin. Sa-ti amintesc cati oameni au murit din ordinul lui Stalin si ca rezultat al actiunilor lui Gerich Yagodha?!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.