Hot News
FSB: Aflați în detenție în țări NATO, opt cetățeni ruși au fost restituiți
02/08
Zaharova, despre reacția Rusiei la decizia Moldovei de expulzare a atașatului militar
02/08

Putin s-a întâlnit cu rușii întorși acasă după schimbul de persoane

Foto: chita.tsargrad.tv

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat personal pe aeroportul Vnukovo pentru a se întâlni cu rușii care s-au întors în Patrie în urma schimbului de persoane, relatează Interfax.

Președintele și-a întâlnit compatrioții la rampa avionului care i-a adus pe ruși de la Ankara (în imagine).

„Înainte de toate, vreau să vă felicit pentru revenirea în Patrie”, a spus Putin.

Separat, el s-a adresat, totodată, celor care au legătură cu serviciul militar, mulțumindu-le „pentru credința față de jurământul depus și pentru datoria lor” față de țară.

„Toți veți fi propuși pentru a primi disctincții de stat. Ne vom revedea, vom discuta despre viitorul vostru. Acum vreau să vă felicit pentru revenirea în Patrie”, a spus șeful statului.

La aeroport au venit inclusiv șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, șeful Serviciului de Informații Externe (SVR), Serghei Narîșkin și ministrul Apărării, Andrei Belousov.

Joi, pe aeroportul din Ankara (Turcia), a avut loc un schimb de 26 de deținuți din Federația Rusă și din țările occidentale. După cum a anunțat FSB, pe 1 august 2024, în urma acestui schimb, opt cetățeni ruși, care fuseseră reținuți și închiși într-o serie de țări NATO, au fos eliberați și transferați părții ruse, printre ei fiind și minori.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui schimb de prizonieri și au dat posibilitatea acestor cetățeni ruși să se întoarcă în patria lor. Felicitări și acestor oameni care au fost loiali și și-au făcut datoria față de Rusia. Viața poate fi luată de la capăt și așa cum spunea Soljenițîn, ,,Și de sub coasă iarba rămâne întreagă.” Sănătate și putere tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2939156