Categories: Rusia de azi

Pamfilova: 23 de partide vor participa la alegerile din septembrie

Șefa Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova, consideră că participarea a 23 de partide la alegeri reprezintă un indicator bun, scrie Smotrim.ru.

„23 din cele 24 de partide care au în prezent dreptul de a participa la alegeri și-au desemnat candidații. Este un indicator foarte bun, bravo băieți! Altfel spus, este cu adevărat un sistem de selecție naturală a partidelor”, a spus Pamfilova la reuniunea de miercuri a Comisiei.

Ea a amintit, de asemenea, de perioada în care au fost 77 de partide, subliniind că toate partidele „mai mult moarte decât vii” au ieșit din cursă. Pamfilova a adăugat că cele 23 de partide care vor participa la alegerile din septembrie sunt partidele care se străduiesc și participă la alegeri la toate nivelurile.

Potrivit spuselor sale, faptul participării a 10 partide la alegerile suplimentare pentru Duma de Stat în trei districte cu un singur mandat constituie un indiciu al dezvoltării sistemului electoral politic, precum și baza pentru o concurență reală.

În total, potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru alegerile legislative suplimentare din regiunile Hakasia, Briansk și Rostov au fost înregistrați 16 candidați.

20 de partide din 24 și-au anunțat candidații pentru alegerile de guvernatori din 21 de regiuni, în total ieșind 120 de candidați, restul de 27 fiind independenți, a precizat șefa Comisiei Electorale Centrale.

„În prezent, 68 de candidați sunt înregistrați: 65 din partea a zece partide politice și trei candidați independenți. A fost respinsă înregistrarea pentru nouă candidați, din care șapte din partea partidelor și doi independenți”, a adăugat Pamfilova.

Tot în 13 regiuni se vor desfășura alegeri legislative în circumscripții electorale uninominale și cu un singur mandat. Potrivit Comisiei, la aceste alegeri vor participa candidați din partea a 13 partide politice. Cea mai mare competiție este așteptată la Moscova – aici zece partide au desemnat candidați pentru funcțiile de deputați ai Dumei orașului Moscova, unde alegerile se desfășoară după un sistem majoritar.

Șefa Comisiei Electorale Centrale a amintit că în 21 de regiuni se desfășoară campanii pentru alegerea deputaților în organele reprezentative ale municipiilor și centrelor administrative (capitale) ale entităților constitutive. În cadrul campaniei, 16 partide au desemnat candidați în circumscripții uninominale și cu un singur mandat, ceea ce Pamfilova a definit ca fiind o concurență foarte demnă.

Pentru singura zi de vot, programată pentru 8 septembrie, sunt planificate peste 4.000 de campanii electorale pentru alegeri la diferite niveluri în 83 de regiuni ale Federației Ruse, inclusiv alegeri ale guvernatorilor din 21 de regiuni și deputați ai Dumei orașului Moscova.

Owner

View Comments

  • Alegeri în pace și bună înțelegere între toate partidele!

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

4 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

7 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.