Koniuhov, nou record mondial: A stat aproape 21 de zile la Polul Nord
31/07În Rusia a început etapa trei a exercițiilor nucleare non-strategice
01/08MAE: Războiul hibrid dus de SUA și NATO împotriva Rusiei, periculos din cauza ciocnirii puterilor nucleare
Moscova a avertizat Occidentul în legătură cu consecințele unui război hibrid
Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunțat care sunt posibilele consecințe ale războiului hibrid declanșat de Statele Unite și NATO împotriva Rusiei. Diplomatul este de părere că, mai devreme sau mai târziu, ele vor duce puterile nucleare la o ciocnire, scrie publicația ”Voennoe delo”, citată de MK.ru.
Un război hibrid este acea formă a unui conflict care utilizează o combinație de metode tradiționale și neconvenționale de desfășurare a acțiunilor de luptă. În cazul Rusiei, acest lucru include război informațional, sancțiuni economice și, de asemenea, sprijin pentru conflictele armate din țările vecine. Zaharova susține că acțiunile Statelor Unite și ale NATO vizează subminarea securității Rusiei și explorarea spațiului post-sovietic, ceea ce, în opinia ei, reprezintă o provocare directă la adresa intereselor naționale ale Federației Ruse.
Unul dintre cele mai alarmante aspecte ale situației actuale este posibilitatea unei ciocniri directe între puterile nucleare. Zaharova subliniază că acțiunile Occidentului pot duce la consecințe catastrofale, dacă nu va fi găsită o decizie diplomatică. Descurajarea nucleară, care a servit mult timp ca mecanism de prevenire a unor mari conflicte, este amenințată din cauza deteriorării relațiilor dintre Rusia și Occident.
Secretarul de stat adjunct al SUA, Mallory Stewart, a declarat că Washingtonul nu intenționează să condiționeze dialogul privind controlul armelor de încetarea sprijinului acordat Ucrainei. Această declarație a antrenat un răspuns din partea rusă, care consideră ipocrită o astfel de poziție. Zaharova a menționat că Rusia este pregătită pentru dialog, dar numai în condiții care țin cont de situația militaro-politică generală.
Zaharova a caracterizat poziția SUA ca fiind fie ipocrită, fie absurdă, ceea ce subliniază nemulțumirea profundă a Moscovei față de standardele duble în politica internațională. În timp ce SUA și NATO continuă să susțină regimul de la Kiev, Rusia consideră că orice discuții privind controlul armelor trebuie să țină cont de realitățile actuale și de amenințările generate de Occident.
1 Comment
NATO este mașina de război a Statelor Unite și este folosită doar pentru interese americane. Posibilitatea unei ciocniri nucleare există, dar cine e de vină? Rusia are nevoie de o ,,centură de securitate” în jurul ei, dar SUA nu se opresc din expansiune și își împing trupele NATO tot mai aproape de granițele rusești. Atunci, Rusia ce să facă? Să se lase amăgită de eventuale negocieri de pace, de summit-uri și de alte abureli? Este în joc siguranța națională a Rusiei, integritatea ei teritorială, suveranitatea ei! Resursele și puterile Statelor Unite nu sunt nelimitate, trebuie să realizeze asta. Rusia este o putere militară și are aliați puternici alături. Despre aliații SUA nu se poate spune același lucru. Iar SUA mai trebuie să știe că Rusia nu va abandona lupta, orice s-ar întâmpla. Cu toate dificultățile care i se pun în cale, Rusia va învinge, cu siguranță. ,,Cine învinge fără primejdie, triumfă fără glorie!” (Pierre Corneille)