Hot News
Mark Sleboda: Soldații armatei ucrainene caută oportunități de a se preda
31/07
MAE rus: Belousov l-a avertizat pe Austin în legătură cu o escaladare incontrolabilă
31/07

Zaharova: Cinismul oficialilor din sportul mondial este monstruos

Maria Zaharova/ Foto: embassylife.ru

Nivelul extrem de cinism sincer de care dau dovadă oficialii Comitetului Olimpic Internațional (CIO) cumpărați de Occident uluiește prin monstruozitatea lui, a comentat pe canalul său de pe rețeaua Telegram, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, relatează agenția TASS.

Diplomatul a atras atenția asupra declarațiilor făcute de reprezentantul CIO, Mark Adams, ca răspuns la plângerea palestinienilor referitoare la decizia de a nu exclude Israelul de la Jocurile Olimpice de la Paris. Adams le-a amintit palestinienilor revoltați că în lume „au loc între 20 și 30 de războaie” și că, dacă s-ar da curs plângerilor tuturor echipelor, nimeni nu ar mai participa la Jocuri. El a menționat, de asemenea, că CIO încearcă „să stea departe de politică”. Zaharova a prezentat câteva precedente din istoria JO, când țări occidentale angajate în războaie nu au fost suspendate, în timp ce state din alte regiuni, inclusiv din Indonezia, Coreea de Nord, Afganistan și Guatemala, dimpotrivă, au fost descalificate.

„După declarația monstruoasă venită din partea CIO la adresa palestinienilor, care mor cu zecile de mii, oamenii normali se cutremură din cauza nivelului extrem de cinism sincer de care dau dovadă oficialii sportului mondial cumpărați Occident”, a subliniat diplomatul. Reiese că atunci când democrațiile liberale îi distrug pe cei care nu sunt la fel ca ele, acesta nu este, din punctul de vedere al CIO, un motiv. Dar când democrațiilor liberale nu le dă mâna să lupte, recurg la sancțiuni, inclusiv la presiuni pe linia CIO.

Zaharova a scris, totodată, despre decizia CIO de a nu permite Rusiei și Republicii Belarus să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, decizie pe care a catalogat-o drept „un exemplu strigător la cer al politicii de discriminare rasială și standarde duble promovate de Comitet”, care distruge regimul legal de admitere a sportivilor la competițiile internaționale. „Este evident că astfel de acțiuni ale CIO constituie o segregare după criteriul de naționalitate”, a concluzionat diplomatul.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mai considerați aceste jocuri ca fiind ,,olimpice”? Mai considerați că aici e vorba de sport? Este un spectacol grotesc de promovare a minorităților sexuale și este vorba de politică. Responsabilii acestor jocuri au retras duminică acreditările a patru jurnaliști TASS. Comitetul de organizare de la Paris nu a menționat motivele concrete privind decizia autorităților franceze, iar CIO nu a avut nici un punct de vedere. Doamna Zaharova a declarat agenției TASS că ,,respectarea drepturilor jurnaliștilor și libertatea de exprimare sunt cuvinte goale pentru Macron.” Toate cuvintele liderilor și politcienilor americano-occidentali nu valorează nimic. Citându-l pe Eminescu, aceștia nu sunt în stare decât să înșire ,,cuvinte goale ce din coadă au să sune.” Aceste jocuri sunt lipsite de valoare sportivă și umană. Mai regretați că nu ați fost admiși? Sper că nu! Rusia trebuie să organizeze împreună cu China, India și cu toate țările asiatice jocuri olimpice adevărate, nu jocuri politice așa cum sunt acestea de la Paris. Cum există BRICS și OCS, pot exista cu succes și Jocuri Olimpice Eurasiatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938647