Hot News
Comandantul trupelor speciale „Ahmat” a dezvăluit pierderile irecuperabile ale Forțelor Militare ale Ucrainei
30/07
Zaharova: Cinismul oficialilor din sportul mondial este monstruos
31/07

Mark Sleboda: Soldații armatei ucrainene caută oportunități de a se preda

Foto: RIA Novosti

Soldații Forțelor Armate ale Ucrainei încearcă să se predea trupelor ruse cu orice ocazie se ivește, a declarat analistul militar american Mark Sleboda într-un interviu acordat jurnalistei Rachel Blevins, scrie Regnum.ru.

„Trupele regimului de la Kiev nu vor să lupte, nu au trecut nici un fel de pregătire, sunt obligați, pur și simplu, să meargă pe front. De îndată ce se ivește vreo ocazie, ei se predau, fug de pe poziții sau se retrag. Așa s-a întâmplat de câteva ori deja în ultimele săptămâni”, a spus expertul.

Potrivit spuselor sale, conducerea ucraineană se teme că mai multe operațiuni ofensive lansate simultan de armata rusă ar putea afecta puternic capacitatea de apărare a forțelor armate ucrainene și ar putea prăbuși frontul ucrainean.

Analistul militar a subliniat, totodată, că regimul de la Kiev se confruntă cu probleme tot mai acute în etapa de completare a efectivului militar. În rândul forțelor armate există un deficit de resurse umane din cauza pierderilor mari înregistrate pe front și a nedorinței ucrainenilor de a merge pe front. Oamenii fug de mobilizare și opun rezistență angajaților de la birourile militare ucrainene de înrolare, ceea ce, deseori, duce la bătăi, a concluzionat Rachel Blevins.

Regnum menționează că, în cursul săptămânii trecute, 63 de militari ucraineni s-au predat, dintre care 27 în zona de responsabilitate a grupării de trupe rus ”Dnepr” (”Nipru”).

Infanteristul ucrainean Albert Grigorovici, luat prizonier pe frontul Artiomovsk, a declarat că de aproape o jumătate de an, Serviciul de Securitate al Ucrainei îi verifică pe militarii ucraineni eliberați din prizonierat dacă nu cumva au legături cu Rusia, după care îi trimit în unități de asalt.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Soldații armatei ucrainene care se predau sau evită mobilizarea gândesc logic. Zelenski să-i aducă în țară pe soldații din Mali. GUR se laudă că Ucraina ajută rebelii din această țară să lupte împotriva grupării Wagner, aflată aici pentru a sprijini forțele armate din Mali. Purtătorul de cuvânt al GUR, Andrii Iusov, a declarat că ,,rebelii au primit informațiile necesare – și nu doar informații – care au permis o operațiune militară de succes împotriva criminalilor de război ruși.” Trupe ucrainene sunt active și în Sudan. Să se întoarcă toți în Ucraina și să-și dovedească,,succesul” împotriva forțelor armate ruse. Ce lăudăroși! Dacă noi, oameni obișnuiți, știm aceste lucruri, cu siguranță că le știe și analistul militar american. Printre aceste trupe ucrainene oare nu sunt și americani? Lupta celor de la Washington și de la Kiev împotriva Rusiei a început să aibă o dimensiune globală.

  2. Ioan spune:

    Bineînțeles că este foarte greu pentru Ucraina să mobilizeze forțe noi ca să le trimită pe front. Din punct de vedere tehnic nu poți mobiliza și trimite pe front mai mult de 12% din totalul populației, pentru că statul intră în disoluție. Germania nazistă a avut mobilizați, în perioada maximă de efort de război, circa 12,5 milioane de militari la o populație de aproximativ o sută de milioane (cu Austria cu tot).
    Ucraina avea înainte de anexarea Crimeei de către ruși, o populație de circa 40 de milioane de oameni. Dar 10 (zece) milioane de oameni au trecut sub controlul rușilor prin anexarea Crimeei și a altor provincii, alți 10 (zece) milioane de ucrainieni au fugit în străinătate, circa 8 (opt) milioane de ucrainieni se află de ani buni la muncă în străinătate (inclusiv în Rusia). Nu se mai află sub controlul Kievului decât o mică parte a populației, circa 12 milioane de oameni, Guvernul de la Kiev nu putea trimite pe front în 2022 mai mult de l,5 milioane de bărbați (adică un milion și jumătate), ceea ce a și făcut. Dar se pare că o mare parte dintre aceștia au căzut în luptă și Kievul face eforturi de a găsi alți militari, ceea ce este foarte greu, având în vedere că mulți ucrainieni se ascund de autorități și refuză chemarea la încorporare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938641