Exploratorul rus Fiodor Koniuhov a stabilit un alt record mondial petrecând o perioadă îndelungată pe ghețarul de la Polul Nord, relatează Smotrim.ru.
„În total, Fiodor Koniuhov a stat singur pe ghețar 20 de zile, 22 de ore și 45 de minute, strâbătând, în acest timp, 239 de kilometri”, a anunțat TASS, citând serviciul de presă al Centrului Internațional de Călătorii Koniuhov.
Respectivul comunicat a precizat că distanța de la punctul Polului Nord geografic până în momentul încheierii derivei a fost de 95,65 km, valoarea maximă fiind de 13,66 km.
Astfel, Fiodor Koniuhov a stabilit un record mondial de ședere la o stație polară de cercetare izolată din regiunea Polului Nord și al distanței parcurse în acest timp”, se arată în comunicat.
Anterior, Fiodor Koniuhov și pilotul Igor Potapkin au stabilit un nou record mondial. Au făcut primul zbor cu o parapantă motorizată până la Polul Nord.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este vedeta politicii internaționale cu un „nas de golgheter”, a declarat…
79% dintre cetățenii ruși au încredere în Vladimir Putin, iar 81% au precizat că președintele…
Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că este greu de presupus…
În discursul rostit la sesiunea plenară a reuniunii din acest an a Clubului Internațional de…
Lumea modernă intră în perioada de schimbări semnificative care formează noua ordine mondială, a declarat…
Volumul recoltei de cereale din acest an va fi printre primele cinci din istoria recentă…
This website uses cookies.
View Comments
Explorator, pictor, jurnalist, scriitor și pilot de aerostat, Fiodor Koniuhov este primul rus care a cucerit toate cele șapte vârfuri extreme de pe cele șapte continente, a ajuns la Polul Sud și Polul Nord și a făcut ocolul pământului într-un balon cu aer cald. Este membru al Academiei Pictorilor, Uniunii Scriitorilor și Uniunii Jurnaliștilor din Rusia. A traversat Oceanele Atlantic și Pacific și a făcut înconjurul Antarcticii într-o barcă cu vâsle și a atins ,,polul de inaccesibilitate" din Oceanul Arctic. Are la activ numeroase expediții, iar recordurile lui au fost trecute în Guinness Book. A fost recompensat cu numeroase premii. Deține un atelier de pictură într-o clădire puțin mai neobișnuită, atât prin formă dar și prin faptul că are montate pe zidurile exterioare plăci inscripționate cu realizările sale, ancore, cârme, pioleți și diferite obiecte de navigație. Performanțele lui sunt uimitoare, el este un om extraordinar, iar ultimul record mondial demonstrează că vârsta (are 72 de ani) nu este o piedică atunci când iubești ceea ce faci. În anul 2010 a fost hirotonit preot chiar de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni, sfântul care este și protectorul celor care călătoresc pe mare. Sfântul Nicolae îl păzește în toate călătoriile, iar preot fiind știe că singurătatea este benefică sufletului și ea hrănește gândurile mari. Și pentru că este atât preot cât și scriitor, am să redau câteva versuri ale unui mare ierarh pe care l-a avut Biserica Ortodoxă Română, Mitropolitul Bartolomeu Anania, care a fost și un mare scriitor și poet:
,,Suflete, te-am luat aici cu mine,
în singurătățile senine,
unde nu-i aproape, nici departe,
nici fiorul gândului de moarte.
Moartea a murit de mult în noi;
zarea depărtărilor s-a scurs șuvoi
și din toate-acestea au rămas
doar întinderile albe, fără glas."