Hot News
Nimcenko, Erou al Rusiei: Cum se va încheia operațiunea militară specială
31/07
MAE: Războiul hibrid dus de SUA și NATO împotriva Rusiei, periculos din cauza ciocnirii puterilor nucleare
01/08

Koniuhov, nou record mondial: A stat aproape 21 de zile la Polul Nord

Fedor Koniuhov/ Foto: smotrim.ru

Exploratorul rus Fiodor Koniuhov a stabilit un alt record mondial petrecând o perioadă îndelungată pe ghețarul de la Polul Nord, relatează Smotrim.ru.

„În total, Fiodor Koniuhov a stat singur pe ghețar 20 de zile, 22 de ore și 45 de minute, strâbătând, în acest timp, 239 de kilometri”, a anunțat TASS, citând serviciul de presă al Centrului Internațional de Călătorii Koniuhov.

Respectivul comunicat a precizat că distanța de la punctul Polului Nord geografic până în momentul încheierii derivei a fost de 95,65 km, valoarea maximă fiind de 13,66 km.

Astfel, Fiodor Koniuhov a stabilit un record mondial de ședere la o stație polară de cercetare izolată din regiunea Polului Nord și al distanței parcurse în acest timp”, se arată în comunicat.

Anterior, Fiodor Koniuhov și pilotul Igor Potapkin au stabilit un nou record mondial. Au făcut primul zbor cu o parapantă motorizată până la Polul Nord.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Explorator, pictor, jurnalist, scriitor și pilot de aerostat, Fiodor Koniuhov este primul rus care a cucerit toate cele șapte vârfuri extreme de pe cele șapte continente, a ajuns la Polul Sud și Polul Nord și a făcut ocolul pământului într-un balon cu aer cald. Este membru al Academiei Pictorilor, Uniunii Scriitorilor și Uniunii Jurnaliștilor din Rusia. A traversat Oceanele Atlantic și Pacific și a făcut înconjurul Antarcticii într-o barcă cu vâsle și a atins ,,polul de inaccesibilitate” din Oceanul Arctic. Are la activ numeroase expediții, iar recordurile lui au fost trecute în Guinness Book. A fost recompensat cu numeroase premii. Deține un atelier de pictură într-o clădire puțin mai neobișnuită, atât prin formă dar și prin faptul că are montate pe zidurile exterioare plăci inscripționate cu realizările sale, ancore, cârme, pioleți și diferite obiecte de navigație. Performanțele lui sunt uimitoare, el este un om extraordinar, iar ultimul record mondial demonstrează că vârsta (are 72 de ani) nu este o piedică atunci când iubești ceea ce faci. În anul 2010 a fost hirotonit preot chiar de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni, sfântul care este și protectorul celor care călătoresc pe mare. Sfântul Nicolae îl păzește în toate călătoriile, iar preot fiind știe că singurătatea este benefică sufletului și ea hrănește gândurile mari. Și pentru că este atât preot cât și scriitor, am să redau câteva versuri ale unui mare ierarh pe care l-a avut Biserica Ortodoxă Română, Mitropolitul Bartolomeu Anania, care a fost și un mare scriitor și poet:
    ,,Suflete, te-am luat aici cu mine,
    în singurătățile senine,
    unde nu-i aproape, nici departe,
    nici fiorul gândului de moarte.

    Moartea a murit de mult în noi;
    zarea depărtărilor s-a scurs șuvoi
    și din toate-acestea au rămas
    doar întinderile albe, fără glas.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648