Hot News
Lavrov a făcut declarații cu privire la faima lui Scholz datorată „ideilor simpluțe”
30/07
„Mai bine o Moldovă săracă, patriarhală, decât o Europă cu asemenea valori”
30/07

Szijjártó a acuzat Polonia de ipocrizie, întrucât ea achiziționează petrol rusesc

Péter Szijjártó/ Foto: smotrim.ru

Ministrul afacerilor Externe și al relațiilor comerciale externe al Ungariei, Péter Szijjártó, ca răspuns la critica din partea conducerii Poloniei, pentru păstrarea de către Budapesta a legăturilor economice cu Moscova, a acuzat-o pe aceasta de ipocrizie, întrucât Varșovia achiziționează petrol rusesc, anunță portalul smotrim.ru.

„În timp ce conducerea poloneză actuală ne critică pentru că importăm din Rusia petrolul indispensabil pentru funcționarea țării, dacă veți privi atent lista clienților uneia dintre cele mai mari companii petroliere ruse, cu siguranță îi veți găsi acolo și pe polonezi, a anunțat Szijjártó în rețelele sociale.

A remarcat că acest fapt nu reprezintă un rău în sine, întrucât până la urmă, alimentarea cu energie necesită este un suport fizic, însă dacă lucrurile tot s-au așezat în acest fel, nu este cazul să fim ipocriți și să îi învinovățim pe alții.

„Dorind să păstrăm frăția polono-maghiară, am îndurat îndelung provocările și ipocrizia conducerii actuale poloneze, dar deja s-a umplut paharul”, a accentuat Szijjártó.

Anterior, adjunctul ministrului afacerilor externe al Poloniei, Wladislaw Teofil Bartoszewski, a afirmat că premierul Ungariei, Viktor Orban se află la periferia comunității internaționale, atât în UE, cât și în NATO. Deasemenea i-a recomandat să părăsească organizațiile de mai sus și să înființeze o alianță cu Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    După ce că sunt ipocriți, mai sunt și cu gura mare. Conducerea Poloniei este, de fapt, revoltată din cauza bunelor relații economice și diplomatice ale Ungariei cu Rusia. Este revoltată că premierul ungar nu a adoptat poziția celorlalte state membre UE de a fi împotriva Rusiei. Viktor Orbán nu este pe post de oaie, asta i-a isterizat pe polonezi. Majoritatea țărilor europene cumpără petrol și gaz rusesc prin intermediari. Altfel, ar fi vai ce capul lor! Viceministrul polonez de externe Wladyslaw Teofil Bartoszewski, fără să vrea, i-a făcut o recomandare bună premierului ungar de a părăsi UE și NATO. Doar spre avantajul Ungariei ar fi părăsirea acestor organizații și aderarea la BRICS și OCS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937242