Hot News
„Mai bine o Moldovă săracă, patriarhală, decât o Europă cu asemenea valori”
30/07
Comandantul trupelor speciale „Ahmat” a dezvăluit pierderile irecuperabile ale Forțelor Militare ale Ucrainei
30/07

Putin a decorat-o pe văduva lui Soljenițîn

Președintele Vladimir Putin și Natalia Soljenițîna/ Foto: RIA Novosti

Puțin a decorat-o pe Natalia Soljenitîna cu ordinul „Pentru Merite față de Patrie” gradul III, transmite Gazeta.ru.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat-o pe văduva scriitorului Aleksandr Soljenițîn, Natalia Soljenitîna, cu ordinul „Pentru Merite față de Patrie” gradul III. Documentul a fost publicat pe internet-portalul oficial de informații legale.

„Pentru aportul însemnat în dezvoltarea culturii patriei, pentru activitatea deosebită în domeniul acțiunilor de binefacere și sociale”, se menționează în text.

Natalia Soljenitîna este o persoană publică. Văduva și colaborarea apropiată a scriitorului Aleksandr Soljenițîn. Președintele „Fondului social rus de ajutor al celor persecutați și al familiilor acestora”, înființat în 1974 la Zürich, cunoscut mai mult ca Fondul Soljenițîn. Soljenitîna a serbat la 22 iulie aniversarea jubiliară a împlinirii vârstei de 85 de ani.

Anterior, deputatul Dumei de Stat Mihail Matveev, în discuția cu „Gazeta.Ru”, a declarat că scriitorul Aleksandr Soljenițîn a fost un patriot, care întotdeauna a suferit pentru Rusia. După părerea lui Matveev, autorul „Arhipelagului GULAG” a fost folosit de către dușmanii Uniunii Sovietice, fiind o persoană incomodă atât pentru conducerea sovietică, cât și pentru cea americană.

Matvei Ignatiev

2 Comments

  1. Carmen spune:

    ,,Audentes fortuna juvat” – Vergiliu, ,,Eneida”, X, 284
    Felicitări doamnei Natalia Soljenițîna, un pios omagiu marelui scriitor Aleksandr Soljenițîn și respect președintelui Putin pentru acest gest frumos!

  2. Ioan spune:

    Soljenițân, Arhipelagul Gulag, vol.l, pag. 111-112

    ”O, ce obtuză și ce oarbă e democrația occidentală. Toți dezertorii ruși din Armata lui Stalin, în frunte cu generalul Vlasov, luptau în 1945 în Armata Engleză.
    Erau peste 45000 (45 de mii) de dezertori ruși, iar Anglia i-a predat pe toți în mâinile lui Stalin.
    Iar predarea aceasta a avut un caracter extrem de perfid. Dezertorii ruși erau hotărâți să lupte contra URSS ori să plece și să se înroleze în armata colonială engleză în Indochina și Asia. Englezii au acceptat asta, le-au dat uniforme și arme și le-au organizat chiar parăzi și defilări. Apoi, sub pretextul că trebuia să li se dea uniforme noi, au fost dezbrăcați, iar generalii și coloneii ruși au fost separați de trupă. După care au primit ordin să se îndrepte spre orașul Judenburg pentru a primi ordine din partea generalului britanic Alexander.
    Pe drum, grupul generalilor și ofițerilor ruși a fost înconjurat de militari englezi care i-au bătut crunt, apoi coloanele de dezertoi au fost înconjurate de către englezi cu tancurile. Rușii nu aveau nici măcar cu ce să se înjunghie sau să se împuște, că englezii avuseseră grijă să le ia armele. Așa că unii s-au aruncat de la înălțimea viaductului în apele râului Drava din apropiere. Alții au fugit în Valea Lenz. Toți cereau azil în Imperiul Englez, nevoind să se întoarcă în URSS. Toți strigau: ”Nu ne dați rușilor, că Stalin ne va omorâ pe toți!” Și copiii plângeau, și preoții țineau slujbe sub cer.
    Și nu s-au înfiorat inimile englezilor și nu le-a fost milă de nimeni. Și nu s-au înfiorat inimile generalilor englezi și nu s-a întunecat rațiunea lor democratică. Și comandantul englez David, copleșitor de amabil, i-a anunțat pe ruși că vor fi predați sovieticilor. Și cei 45 de mii de ruși plângeau și englezii i-au înconjurat cu armele și cu tancurile, i-au legat și i-au predat sovieticilor. Iar Stalin i-a omorât în 1947 pe toți, până la unul.
    Iar Marea Britanie, țară liberă și suverană, cu presă liberă și independentă și democrată, nici până în ziua de azi nu s-a învrednicit să relateze despre acea oribilă și infamă trădare. Iar Anglia este plină de statuile lui Churchill”
    ( Soljenițân, Arhipelagul Gulag, vol.l, pag. 111-112)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2938648