Categories: MilitarRusia si lumea

Lavrov a făcut declarații cu privire la faima lui Scholz datorată „ideilor simpluțe”


Lavrov despre condițiile lui Scholz pentru a renunța la rachetele SUA

Cancelarul RFG, Olaf Scholz, este cunoscut pentru ” ideile sale simpluțe” și pentru declarațiile lipsite de profunzime. Această opinie a fost împărtășită de către ministrul afacerilor Externe rus, Serghei Lavrov, comentând declarația cancelarului german cu privire la posibilitatea renunțării la dislocarea rachetelor SUA în Germania, în cazul încheierii operațiunei speciale a Rusiei în Ucraina, relatează Izvestia.

„Domnul Scholz este cunoscut, aș putea spune, pentru declarații lipsite de complexitate, este faimos pentru ideile sale simpluțe „, a spus Lavrov.

Ministrul a remarcat că problema se află ascunsă nu în posibilitatea dislocării sistemelor terestre interzise, de rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune, ci în faptul că dislocarea acestora este legată, în concepția cancelarului RFG, de operația specială a Rusiei cu privire la apărarea Donbassului.

„Operațiunea militară specială nu a fost organizată în acest scop și nu acest lucru l-a determinat pe președinte ( al Federației Ruse, Vladimir Putin) să ia hotărârea corespunzătoare, ci pentru a lichida amenințările la securitatea Rusiei, care luau naștere în Ucraina,(unde) se planifica instalarea unor baze NATO, inclusiv în Marea Azov, și în același timp, Operațiunea militară specială a început în scopul apărării populației republicilor populare din Donețk și Lugansk, care în pofida obligațiilor luate de către Kiev potrivit acordurilor de la Minsk, se supunea în permanență tirurilor de artilerie”, a precizat Lavrov.

Încă din 10 iulie, Pentagonul a anunțat că Washingtonul va purcede la dislocarea în 2026 a armamentului cu rază mare de acțiune pe teritoriul Germaniei. Este vorba de sistemele SM-6, rachetele de croazieră Tomahawk și armamentul hipersonic. După cum a asigurat Scholz, instalarea armamentului american pe teritoriul Germaniei nu va duce la o escaladare a tensiunilor cu Rusia. Apoi, cancelarul a afirmat că renunțarea la instalarea rachetelor americane este condiționată de încetarea operațiunii speciale din Ucraina.

Ulterior, în 15 iulie, purtătorul de cuvânt al guvernului RFG, Steffen Heberstreit, a explicat hotărârea dislocării în Germania a sistemelor cu rază mare de acțiune, drept o necesitate în scopul înspăimântării celor de a treia părți. Heberstreit a îndemnat, de asemenea, la un dialog cu Rusia pe teme de dezarmare.

Expertul militar și politologul Vadim Mingalev a declarat ziarului Izvestia că guvernanții germani trădează astfel interesele poporului lor, în favoarea celor ale Washingtonlui. Potrivit părerii sale, SUA doresc să se protejeze în acest mod de un posibil contra-atac, expunând în schimb Europa.

Reprezentantul oficial al Kremlinului, Dmitri Peskov, la rândul său, a notat că Rusia deține de un potențial suficient de combatere a rachetelor cu rază mare de acțiune americane, în cazul dislocării lor în Europa. Potrivit spuselor sale, în acest caz, cine va avea de suferit, vor fi capitalele europene.

Owner

View Comments

  • De unde nu este, nu poți cere! La ceremonia din 20 iulie, care a marcat 80 de ani de la atentatul eșuat asupra lui Hitler, cancelarul german a declarat că sprijinul pentru Ucraina este o chestiune de responsabilitate istorică a Germaniei și că singurul ei loc este alături de Ucraina. De aici rezultă că este un simpatizant al lui Hitler și că este alături de regimul nazist de la Kiev. Anterior, la o conferință internațională de la Berlin din luna iunie (la care a fost prezent și Zelenski), Scholz a declarat că nu va exista ,,nici o victorie militară" a Rusiei și ,,nici o pace dictată" de președintele rus. Trebuie amintit și faptul că același Scholz a știut și a fost de acord cu distrugerea gazoductelor Nord Stream, el fiind chemat la Washington de Biden înainte de atacul terorist. De la un personaj care și-a distrus țara și a adus-o într-o situație critică, ce pretenții poți avea? Datoria publică a Germaniei a crescut cu 3,3%, ajungând la 2.445 miliarde de euro. Nu este doar un ,,simpluț", este și un iresponsabil.

Recent Posts

FENOMENALUL SUCCES ȘI AUDIENȚA EXPLOZIVĂ A EMISIUNILOR TV ALE JURNALISTULUI GRADU TUDOR PE TEMA RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

(pamflet) Ioan POPA     Domnul Gradu Tudor este un jurnalist de televiziune bun profesionist și…

5 ore ago

Un maestru român de taekwondo a ținut un master class la Orel

Maestrul român de taekwondo de gradul șapte dan Ioan Tiurean, care străbate lumea pe motocicletă,…

6 ore ago

Putin: Omenirea se confruntă cu probleme foarte dificile

Omenirea se confruntă cu probleme serioase, pentru a căror rezolvare este nevoie de unitate, a…

7 ore ago

Kennedy Jr. și fiul lui Trump au ieșit cu o declarație privind Ucraina

Febra militaristă de la Washington a atins un nivel nemaivăzut, au avertizat într-un articol comun…

8 ore ago

Demență! Zaharova, despre declarația lui Stoltenberg privind atacuri asupra Rusiei cu arme occidentale

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a catalogat drept ”demență și curaj”…

9 ore ago

Onet, despre cearta dintre Zelenski și ministrul polonez de Externe la întâlnirea de la Kiev

La o întâlnire de la capitala Ucrainei, Zelenski i-a cerut lui Sikorsky să nu umfle…

o zi ago

This website uses cookies.