Hot News
Patrușev: tratativele cu Federația Rusă sunt necesare Ucrainei și aliaților săi pentru a beneficia de un răgaz
29/07
Corneliu Vlad: Rusia pledează pentru un sistem de securitate colectivă în Asia
29/07

Prima țară europeană care a refuzat să facă bani din activele înghețate ale Rusiei

Foto: life.ru/ Telegram


SECO: Elveția a refuzat să realizeze o sursă de venit din activele înghețate ale Rusiei

Legislația elvețiană interzice Bernei să câștige bani ce provin din conturile rusești, care dețin active blocate în urma sancțiunilor, relatează life.ru. Tocmai din această cauză, țara nu va genera câștiguri provenite din fonduri străine, pentru a susține Ucraina, neurmând exemplul Uniunii Europene, a anunțat agenția Keystone- SDA, citând declarația Secretariatului de stat cu privire la problemele economice( SECO).

„Elveția, în conformitate cu legislația elvețiană și obligațiile internaționale, nu are dreptul să primească niciun venit special”, citează publicația comunicatul SECO.

În același timp, Uniunea Europeană a promis să transfere la Kiev prima tranșă de ajutor, sub forma dobânzilor provenite din activele ruse, încă din august. Se planifică reîncărcarea contul Ucrainei cu 1,5 miliarde euro. Acești bani vor fi cheltuiți de țară pentru muniție și apărare antiaeriană.

Florian Philippot: Un pericol din cauza unor posibile măsuri de răspuns din Parte Moscovei

Hotărârea UE de a disloca în Ucraina un ajutor militar în valoare de 1,5 miliarde euro, reprezentând dobânzile provenite din activele ruse înghețate, poate reprezenta un pericol din cauza unor posibile măsuri de răspuns din partea Moscovei. Aceasta a fost declarația făcută de către politicianul francez, liderul partidului „Patrioții”, Florian Philippot.

„Este o hotărâre ilegală din punct de vedere al dreptului internațional, care discreditează Franța și țările noastre (ale Europei) și, în cele din urmă, va conduce la măsuri evidente de răspuns”.

Philippot consideră măsurile Uniunii Europene drept furt și sponsorizarea unor crime în masă. Liderul „Patrioților” a chemat la lichidarea organizației ” în numele binelui comun”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Elveția nu este membră a Uniunii Europene, deci nu putea să-i urmeze ,,exemplul”, pa care l-aș numi ,,directivă.” A cerut aderarea la UE în mai 1999, dar cererea nu a fost susținută pentru că Elveția nu este membră a Zonei Economice Europene. Este doar membră a Consiliului Europei. Dacă ar fi fost membră a UE, cred că nu ar fi ținut cont de propria legislație, ci ar fi urmat ordinele de la Bruxelles. Politica sa de neutralitate a fost de multe ori lipsită de… neutralitate. Gestul ei de a refuza să realizeze surse de venit din activele înghețate ale Rusiei este de apreciat. Aș spune că e și de urmat, dar acest fapt e imposibil din partea țărilor membre UE. Ele nu mai sunt suverane, hotărârile vin de la centru și trebuie îndeplinite. Banii furați Rusiei sunt folosiți pentru pace, adică pentru înarmarea Ucrainei. Acolo unde toți fură, nimeni nu mai poate fi considerat hoț. Într-o zi vor plăti, cu vârf și îndesat, toate aceste fărădelegi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937247