Hot News
Lavrov a explicat din ce cauză ideile cu privire la Ucraina „se revarsă ca din cornul abundenței”
27/07
Orban a subliniat creșterea sprijinului acordat Rusiei în lume, în pofida indicațiilor Occidentului
28/07

Patrușev a deconspirat planurile NATO de ocupare a Mării Negre

Nikolai Patrușev/ Foto: URA.ru

Patrușev: NATO concepe planuri pentru militarizarea la scară largă a Mării Negre

NATO concepe planuri pentru militarizarea la scară largă a Mării Negre. Această învinuire a fost prezentată de către asistentul prezidențial Nikolai Patrușev, scrie URA.ru.

” Urmărind scopul militarizării la scară largă a Mării Negre, SUA pun la îndoiala de mult timp hotărârile Convenției de la Montreux, care reglementează accesul navelor prin strâmtori. Conducerea NATO nu este mulțumită de faptul că acest document ce a trecut proba timpului, oferă o poziție privilegiată navelor statelor cu ieșire la Marea Neagră, în raport cu celelalte”, a declarat Patrușev într-o discuție cu ” „Rossiiskaia gazeta”.

Patrușev a subliniat că SUA au început să ia în stăpânire acvatoriul Mării Negre încă din ani ’90, în urma destrămării URSS, și continuă această activitate în pofida Convenției de la Montreux, adoptată in 1936. Potrivit opiniei sale, Kievul preferă să nu își amintească documentul menționat mai sus, întrucât Washingtonul îi interzice aceasta. De asemenea, asistentul prezidențial a observat faptul interesant al vizitării regiunii de către nava „Grapple”, în pofida interdicției de intrare în acvatoriu a submarinelor statelor care nu au iesire la Marea Neagră.

Anterior, liderul ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care activizează hotărârea Consiliului de Securitate Națională și al Apărării Țării, cu privire la noua strategie de securitate maritimă. Aceasta strategie include în sine dezvoltarea Forțelor militare maritime și presupune întărirea colaborării cu NATO în Marea Neagră.

Anastasia Liuticova

1 Comment

  1. Carmen spune:

    NATO va rămâne doar la nivelul de plan privind militarizarea Mării Negre. Cred că suferă de amnezie (sau prostie?) și uită de Convenția de la Montreaux, dar, mai ales, uită că în Marea Neagră o așteaptă Rusia și Turcia. Și n-o așteaptă cu flori. No, dar dacă ține neapărat să verifice puterea maritimă a acestor două state, poate merge acolo să se sinucidă. Oricum, cred că e mai mult decât necesar ca zona Odesa-Ismail să revină Rusiei pentru ca accesul Ucrainei la Marea Neagră să fie blocat. Atunci lucrurile s-ar liniști. Iar decretele semnate de Zelenski nu au nici o valoare atâta timp cât el nu mai e președinte. Acum e doar un actor care joacă rolul unui președinte. Este cumva seria nouă a filmului ,,Slujitorul poporului”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2937264