Hot News
20.000 de dolari i-au fost promiși persoanei care a aruncat în aer o mașină la Moscova
27/07
Senatorul Klimov: Kievul va accepta negocieri cu Rusia dacă asta va dori Occidentul
27/07

Peskov: Rata natalității este catastrofală pentru viitorul națiunii

Dmitri Peskov, dzen.ru

Rata natalității în Rusia este de 1,4 sau „catastrofală” pentru viitorul națiunii, este de părere Peskov. Acest indicator este cel mai scăzut din ultimii 17 ani și a fost explicat prin scăderea numărului de femei tinere și de incertitudinea de pe piața muncii, scrie RBC.

Rata natalității în Rusia este la un nivel scăzut – 1,4, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, la o întâlnire cu participanții la Festivalul Noilor Media (în imagine). Discursul său a fost publicat pe canalul de pe rețeaua Telegram al evenimentului.

Potrivit lui Peskov, acest indicator este „catastrofal” pentru viitorul națiunii. „Trăim în cea mai mare țară din lume. Dar cu fiecare an suntem tot mai puțini. Și putem rezolva această situație doar prin creșterea ratei medii a natalității”, a spus el.

În prezent, rata natalității este, în Rusia, de 1,4, comparabil cu țările europene și cu Japonia, este de părere secretarul de presă al președintelui. El le-a definit drept eroine pe mamele cu mulți copii și a cerut să fie ”acordată atenție acestor eroine care sunt printre noi”.

Potrivit datelor Rosstat, în 2023, populația Rusiei a scăzut cu 244.000 de oameni și s-a cifrat la 146,2 milioane. Cele mai mari rate ale natalității au fost înregistrate în Cecenia (2,66), Tuva (2,44) și Republica Altai (2,03), cele mai mici, în Regiunea Leningrad (0,88) și Sevastopol (0,98). Ministerul Muncii a explicat scăderea natalității din țară prin reducerea numărului de femei cu vârste cuprinse între 20-29 de ani (copii sunt făcuți de micile generații din anii ’90 și începutul anilor „2000), și prin incertitudinea pe piața muncii.

Președintele rus Vladimir Putin numea situația demografică extrem de dificilă, care a dobândit un „caracter economic de formare a sistemului”. El a cerut guvernului să obțină o creștere a populației până în 2024.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rate scăzute ale natalității se înregistrează în foarte multe țări din lume, inclusiv în Franța, Germania, Spania sau Japonia, unde indicele este sub cel al Rusiei. În SUA și Occident s-a răspândit ideea de ,,childfree”, fetele sunt încurajate să nu mai nască copii, mai este problema celor care nu sunt deciși de sexul pe care vor să-l aleagă, sunt răspândite tot felul de aberații care au distrus mințile tinerilor. Bărbații se cred femei, iar femeile au impresia că sunt bărbați, se încurajează în mod revoltător homosexualitatea. Elitele psihopate ale acestei lumi consideră că suntem prea mulți, de aceea inventează tot felul de metode pentru a reduce populația. Aceste mizerii nu au pătruns masiv în Rusia, nu acestea sunt cauzele care au dus la un indice scăzut al natalității. Să nu uităm că Rusia a avut două mari ,,șocuri” demografice: al Doilea Război Mondial și prăbușirea URSS-ului. Generații întregi de tineri au murit în război. ,,Situația va rămâne dificilă pentru ceva timp”, a avertizat președintele Putin. Sunt convinsă se vor găsi măsuri adecvate, iar situația se va remedia în timp, pentru că efectul nu poate fi imediat. Rusia este cea mai mare țară din lume, foarte bogată și nespus de frumoasă. Regret că se confruntă cu o asemenea problemă, dar cred că va rezolva și această situație. Rusia întotdeauna a ieșit la suprafață din situații și mai grele. ,,Per aspera ad astra!” (Seneca)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931378