Hot News
Supraîncălzirea economiei a determinat creșterea dobânzii cheie
27/07
Patrușev a deconspirat planurile NATO de ocupare a Mării Negre
28/07

Lavrov a explicat din ce cauză ideile cu privire la Ucraina „se revarsă ca din cornul abundenței”

Serghri Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Lavrov: Occidentul conștientizează incompetența regimului lui Zelenski și imposibilitatea înfrângerii Federației Ruse

Numeroasele idei, legate de posibilitatea stabilizării situației în Ucraina, „s-au revărsat ca din cornul abundenței”, după ce Occidentul a conștientizat imposibilitatea înfrângerii Rusiei, a declarat șeful Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, scrie radiosputnik.ru.

Declarația a fost făcută potrivit rezultatelor întâlnirii Rusia-ASEAN și a întâlnirii la nivel ministerial al statelor membre ale summitului Asiei de Est.

„Nu consider necesar a se face comentarii pe marginea numeroaselor idei revărsate acum ca din cornul abundenței, în condițiile în care Occidentul conștientizează din ce in ce mai mult incompetența lui (Vladimir) Zelenski si a regimului său”, citează RIA Novosti declarația făcută de catre ministru in cadrul conferinței de presă.

Lavrov a recunoscut de asemenea că, ceea ce spun Vladimir Zelensky și ministrul afacerilor Externe, Dmitri Kuleba nu ii suscită interesul, inclusiv cele cu privire la perspectiva tratativelor de stabilizare, întrucât reprezentanții regimului de la Kiev prezintă adesea declarații de a dreptul contradictorii .

„Iar și în ceea ce îl privește pe Kuleba, cum putem să ne raportăm la acestea. Pentru că nu este prima dată când o spune. Iar uneori a afirmat lucruri de a dreptul contradictorii. Nu demult, (la Kiev – n.r.), vorbeau despre tratative. Zelenski amintea de disponibilitatea, în ultimă instanță, de a se așeza la masa tratativelor cu reprezentanții ruși. Sincer să spun, nu îi ascult”, a spus Lavrov, comentând declarația recentă a lui Kuleba cu privire la disponibilitatea, chipurile , a Kievului de a duce tratative cu Moscova.

Șeful Ministerului Afacerilor Externe rus a subliniat că Rusia nu va capitula în fața Ucrainei și și că toate scopurile operației speciale vor fi atinse.

„(Președintele Federației Ruse, Vladimir) Putin a amintit în repetate rânduri că Zelenski și-a interzis (…)
sieși și tuturor colaboratorilor săi să ducă tratative cu Rusia… Nu se petrece nimic, toate le trec pe lângă urechi și continuă să ne ceară să prezentăm o abordare constructivă care, în viziunea lor, reprezintă propriu zis, capitularea. Aceasta nu va avea loc, toate scopurile operației militare speciale vor fi atinse, fapt asupra căruia nu există niciun dubiu”, a asigurat Lavrov.

Radio Sputnik a scris , de asemenea, că la Kiev s-a discutat cu privire la necesitatea de a se organiza un referendum pentru atingerea stării de pace în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Domnul Lavrov este un om inteligent, nu ascultă toate tâmpeniile unor papagali precum Zelenski și Kuleba. Domnia sa are lucruri mult mai importante de făcut decât să-i ia în seamă pe Lolek și Bolek. Rusia merge mai departe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931388