Hot News
Nebenzia l-a sfătuit pe Zelenski să se grăbească cu negocierile
26/07
Peskov: Rata natalității este catastrofală pentru viitorul națiunii
27/07

20.000 de dolari i-au fost promiși persoanei care a aruncat în aer o mașină la Moscova

Foto: RIA Novosti

Evgheni Serebriakov, reținut în cazul atentatului cu mașina capcană de la Moscova, a declarat că pentru asasinarea ofițerului rus i s-a promis cetățenie ucraineană și o recompensă de la 10.000 la 20.000 de dolari, a anunțat agenția RIA Novosti, citată de Rambler.

Serebriakov a povestit că a început să colaboreze cu serviciile de informații ucrainene în februarie 2023 și că a intrat în contact cu protectorul său din proprie inițiativă. Întâlnirile aveau loc inclusiv pe teritoriul Istanbului.

Într-un anumit moment, un ofițer pe nume Ilia al serviciilor speciale i-a propus rusului să ucidă, pentru bani și un pașaport ucrainean, un ofițer rus. Componentele pentru dispozitivul exploziv improvizat le-a primit în raionul Ruza din Regiunea Moscova.

„Sub controlul și cu instrucțiunile lui Ilia am asamblat dispozitivul exploziv pe care l-am plasat sub mașină”, a adăugat Serebriakov.

În dimineața zilei de 24 iulie, un Land Cruiser aparținând unui colonel rus a fost aruncat în aer în nordul Moscovei. În urma deflagrației au avut de suferit ofițerul și soția acestuia: bărbatului i-a fost smulse călcâiele, femeia a fost rănită la față.

Serebriakov a fost reținut în Turcia, la Bodrum. După cum a declarat șeful Ministerului Afacerilor Interne al Turciei, Ali Erlikaya, rusul a sosit la Bodrum de la Moscova la ora locală 9:40. După ce s-au primit informații de la colegii ruși, serviciile speciale turce l-au reținut pe suspect, după care l-au extrădat în Federația Rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Dacă n-ar fi fost prins, atentatorul era sigur că ar fi primit dolarii promiși? Pașaportul ucrainean l-ar fi primit și, cu siguranță, urma să fie trimis în prima linie a frontului. Serviciile speciale ruse nu i-au promis nimic, dar acum îi asigură gratuit un loc într-o închisoare de maximă siguranță. Sper să fie undeva cât mai la nord, să-i înghețe puțina minte pe care o are. Un idiot care merită mai degrabă un glonte în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931376