Hot News
Peskov, despre posibile negocieri cu Zelenski: În anumite condiții
26/07
„Au învins”: Pe neașteptate, Trump a vorbit despre Rusia într-o discuție cu Zelenski
26/07

Zhang Xiaogang: SUA, un imperiu al minciunilor

Zhang Xiaogang/ Foto: pravda-en.com

Statele Unite s-au transformat într-un imperiu al minciunilor, deoarece folosesc în mod regulat dezinformarea pentru a-și atinge propriile obiective egoiste, a declarat, la o conferință de presă, reprezentantul oficial al ministerului chinez al Apărării, Zhang Xiaogang, comentând noua doctrină a US Marine Corps privind manipularea informațiilor, relatează agenția TASS.

„Statele Unite întreprind acțiuni înșelătoare nu doar în sfera militară, minciuna le-a pătruns, practic, până în măduva oaselor”, a spus Zhang Xiaogang. „Ei îndrăznesc să inventeze orice minciună de dragul intereselor lor egoiste și au devenit de mult adevărat imperiu al minciunilor.”

Potrivit oficialului chinez, printre altele, Statele Unite au la activ „Operațiunea Mockingbird”, derulată în perioada Războiului Rece pentru mituirea presei și manipularea opinie publice. Zhang Xiaogang a amintit că Statele Unite au demonstrat în Consiliul de Securitate al ONU un flacon cu ”detergent praf” ca dovadă că Irakul posedă arme de distrugere în masă, folosind, totodată, unități ale Căștilor Albe pentru falsificarea dovezilor privind bombardamentele și atacurile chimice lansate, chipurile, de trupele Siriei.

Zhang Xiaogang a declarat că SUA au ponegrit China pentru politicile promovate de Beijing în regiunea autonomă uigură Xinjiang și au răspândit, de asemenea, fake-uri despre vaccinurile chinezești în Filipine și în alte țări. El a cerut Statelor Unite să nu mai împrăștie informații false și să nu mai arunce lumea în confuzie cu minciunile lor.

Anterior, US Marine Corps a publicat doctrina oficială ”Inducerea în eroare”, care reprezintă tactica de a înșela în mod deliberat inamicul prin diverse trucuri și manipulare a informațiilor.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Abia acum și-a dat seama? SUA trăiesc din minciună, se îmbogățesc din minciună, produc haos în lume prin minciună și dezinformare. Acolo e ,,pământul minciunii” (nu al făgăduinței cum era numit demult) pentru că acolo sălășluiește ,,tatăl minciunii”, adică necuratul.

  2. Ioan spune:

    Bietul Zhang, care crede că SUA sunt cele mai mincinoase entități de pe planetă, nu știe încă nimic despre presa noastră de aici unde, dacă ar fi citit un ziar sau ar fi ascultat un post de televiziune, i-ar fi căzut pantalonii și nasturii de la veston, fiindcă în China știrile false și minciunile comise din fanatism lansate în spațiul public se pedepsesc cu detenție în lagărul de reeducare, iar mincinosul este considerat un bolnav mintal.
    Chiar la ora la care scriu aceste rânduri, mass-media românești descriu cu lux de amănunte bătălia ”gigantică” și fără precedent în istoria lumii care a avut loc azi în Donbas, unde Armata Ucrainei a reușit o victorie ”epocală” provocând Armatei Ruse pierderi ”colosale” însumând trei tancuri distruse și aproape treizeci de soldați ruși morți sau răniți.
    Săptămâni și luni la rând se va comenta la posturile noastre de televiziune această victorie ”gigantică, uriașă” a Armatei ucrainiene.
    Generali și colonei în rezervă și comentatori de toate felurile, ”specialiști de marcă” în războaie de tot felul și nelipsitul ”invitat” Ciuvică vor ”analiza” sute de seri de aici încolo această monumentală victorie a Ucrainei și cum a schimbat ea fața lumii și echilibrul de forțe în politica mondială. Asta e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2931372